معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی و رطوبت بالای زمین سرعت اجرای پروژه ریلی را کُند کرده است، گفت: در تلاشیم تا راهاهن رشت- کاسپین طی۲ ما آینده و نهایتا دهه فجر امسال به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
به گزارش نیمرخ/ «خیرالله خادمی» امروز شنبه در حاشیه بازدید از پروژه رشت - کاسپین در جمع خبرنگاران گفت: ۴۰۷ کیلومتر طول ریلگذاری این پروژه هاست که با خطوط فرعی نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر میرسد که ۲ برابر مسیر ریلی است که هرساله ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور عنوان کرد: با توجه به آنکه متوسط ریلگذاری سالانه کشور زیر ۲۰۰ کیلومتر است امسال بیش از ۲ برابر مسیر ریلگذاری شده در هر سال به بهره برداری میرسد به این ترتیب سه مرکز استان به شبکه ریلی کشور میپیوندند.
خادمی افزود: تاکنون از این ۴ پروژه ۲ طرح راه آهن بستان آباد – تبریز و خط ریلی کردستان – سنندج در مجموع به طول ۱۹۵ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است و خط آهن رشت- کاسپین سومین پروژه امسال است که ظرف ۲ ماه آینده به انجام بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: تلاش بر آن است چهارمین پروژه ریلی کشور را تا پایان امسال در استان اردبیل به رهبرداری برسانیم که این اقدام کار بزرگی در راستای توسعه شبکه ریلی کشور در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور در مورد خط آهن رشت-کاسپین نیز گفت: باوجود آنکه طول این پروژه بسیار کم به نظر میرسد اما به دلیل خاکی و گلی بودن زمینهای کشاورزی و شرایط آب و هوایی نامناسب عملیات خاکریزی به سختی انجام شد اما با تکمیل راه آهن رشت- کاسپین دریا جنوب را به دریا شمال متصل خواهیم کرد.
خادمی اضافه کرد: این خط آهن آخرین قطعه از کریدور شمال جنوب است که بنادر جنوبی را به بنادر شمال و غرب کشور متصل میکند.
به گفته وی، عملیات ریلگذاری این پروژه مراحل پایانی خود را طی میکند و طرف ۲ روز آینده ریلگذاری مسیر از ۲ سر یعنی ابتدا و انتهای آن آغاز میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیش بینی ما برای تحویل اینپروژه حداکثر ظرف ۲ ماه آینده است، افزود: در حال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار متر مکعب از عملیات خاکریزی این پروژه باقی مانده که رقم کمی است اما به دلیل بارندگی و گلآلود شدن زمین کار اندکی با کندی پیش میرود.
خادمی یکی از گرههای این پروژه را پل ۲۶۳ متری بزرگراه رشت – انزلی دانست و تاکید کرد: دغدغهای که برای اتمام این خط ریلی وجود داشت اکنون به پایان رسیده و پل آماده ریلگذاری است.
بهره برداری خط آهن رشت – کاسپین اقتصاد استان را شکوفا میکند
استاندار گیلان هم در این مصاحبه با بیان اینکه مسیر ریلی رشت – کاسپین حلقه پایانی اتصال کریدور شمال – جنوب و شرق به غرب کشور است و با بهره برداری از آن بخش تجارت و اقتصادمان شکوفا خواهد شد.
اسدالله عباسی افزود: با توجه به اینکه این پروژه برای کشورمان از بعد ملی و بین المللی اهمیت ویژهای دارد و با توجه به تاکید رئیس جمهوری مبنی بر سرعت بخشی در بهره برداری از آن؛ عملیات اجرایی این خط ریلی در ماههای اخیر روند و سرعت رضایت بخشی داشته و نظارت مستمر و هفتگی بر آن اعمال کرده ایم.
وی عنوان کرد: موانع خاصی در مسیر اجرا در این مدت نداشتیم فقط بحث بارندگیها بود که به دلیل عبور این مسیر از بین مزارع خاکریزی در زمان بارندگی محودیتهایی ایجاد میکند و احداثا ابنیه، پلسازی و آبراههها کند میشود.
وی تصریح کرد: آبراهههای زیادی در مسیر هفت کیلومتر پایانی این مسیر داشتیم که همه آنها انجام شده و کار رو به اتمام است و ظرف دو سه ماه آینده به مرحله بهره برداری میرسد و صدای بوق قطار کریدور شمال – جنوب برای نخستین بار تاریخ کشورمان به صدا در میآید.
عباسی با اشاره به بازدیدامروز معاون وزیر راه و شهرسازی و شورای فنی سازمان برنامه و بودجه کشور از این پروژه گفت: این حضور در راستای حمایت از انجام این پروژه است و در تامین منابع مورد نیاز تا تکمیل نهایی این طرح قول مساعد گرفتهایم و عملا طرح از نظر فنی و مالی مشکلی ندارد.