رئیس دانشگاه گیلان گفت: امسال از طریق برگزاری یک رویداد، خدمات 50 ساله دانشگاه را در حوزههای علمی، فنی و اجتماعی به اطلاع مردم میرسانیم تا موزه علم و فناوری در گیلان راه اندازی و شناسنامه آموزش عالی استان به همگان معرفی شود.
به گزارش نیمرخ/ دکتر«محمد دوستار» صبح امروز سه شنبه 16 مرداد در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه دانشگاه اظهار کرد: خبرنگاران در عرصه اطلاعرسانی نقش مهمی دارند و پل ارتباطی بین سازمانها و جامعه هستند.
دکتر دوستار افزود: در زمان حاضر زندگی انسانها با رسانه گره خورده و لحظه لحظه افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و نقش خبرنگاران در این عرصه بسیار پررنگ و خطیر است.
وی بیان کرد :این روز فرصت مغتنمی است تا هم ظرفیت دانشگاه از طریق رسانه به گوش کسانی که تمایل دارند با دانشگاه همکاری کنند برسد و هم انتظار و مطالبات قشر علمی شنیده شود تا در عرصه علمی و اجتماعی بهتر و دقیقتر تصمیم گیری بگیرند.
دانشگاه گیلان بیش از 14 هزار دانشجو دارد
دکتر دوستار در ادامه به تشریح فعالیتهای دانشگاه گیلان در حوزههای مختلف پرداخت و گفت: دانشگاه گیلان به عنوان تنها دانشگاه دولتی استان ۱۴ هزار دانشجو در حال تحصیل دارد که از این تعداد بیش از ۸ هزار نفر دانشجوی دختر و ۵ هزار و ۷۰۰ نفر نیز دانشجوی پسر هستند که با برنامه ریزیهای صورت گرفته در مهرماه سال جاری، میزبان ۵ هزار ورودی جدید خواهیم بود که با این حساب تعداد دانشجویان به ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر خواهد رسید.
دانشگاه گیلان ۵۶۰ هیأت علمی فعال دارد
او گفت: دانشگاه گیلان دارای ۵۶۰ هیأت علمی فعال و ۴۷۰ حقالتدریس است که سه نفر از این اعضا جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان و ۱۳ نفر نیز جزو دو درصد دانشمندان جهان هستند؛ همچنین این دانشگاه دارای ۱۳ دانشکده و دو پژوهشکده گیلان شناسی و حوزه دریایی کاسپین است که در حوزه های مختلف دانشگاه به فعالیت پژوهشی می پردازند.
رئیس دانشگاه گیلان چاپ ۸۳ جلد کتاب توسط اعضای هیات علمی، فعالیت ۲۹ مجموعه و واحدهای فناور و مراکز رشد، فعالیت پنج شرکت دانش بنیان و راهاندازی پردیس با رویکرد کشاورزی و صنایع تبدیلی بر اساس نیاز استان را از دیگر اقدامات علمی و پژوهشی این دانشگاه دانست.
انعقاد 53 قرارداد بین دانشگاه و صنعت
رئیس دانشگاه گیلان از انعقاد 53 قرارداد بین دانشگاه و صنعت هم خبر داد و گفت: افق دانشگاه، تأسیس پردیس فناوری با رویکرد کشاورزی و صنایع تبدیلی با توجه به شرایط اقلیمی استان است و ۵۳ قرارداد بین دانشگاه و صنعت منعقد شده که بخش زیادی از آن پایاننامه دانشجویان است و هدف ما در این راستا بهرهگیری توأمان دانشجویان از آموزش و پژوهش و مسائل فرهنگی از طریق راهاندازی تشکلهای مختلف فرهنگی است تا علاوه بر انتقال دانش و فناوریها، زمینه رشد فرهنگی، اجتماعی و معنوی دانشجویان فراهم شود.
«مهارت محوری» دانشجویان، از اهداف دانشگاه
دوستار با اشاره به افق و آینده فعالیتهای دانشگاه اظهار کرد: «مهارت محوری» یکی از اهداف ما است تا خروجی دانشگاه پاسخگوی نیاز صنعت و خدمات باشد که این مسئله به صورت رسمی و غیررسمی دنبال میشود؛ همچنین عرضه فناوری در دانشگاه نیز از طریق پژوهشهایی که منجر به تولید فناوری میشود .
وی به مسئلهمحوری به عنوان یکی از اهداف دانشگاه اشاره کرد و گفت: جلسات فراوانی با سازمانها در راستای شناسایی و دستهبندی مسائل برگزار شده است که آثار و ابعاد آن در سالهای آینده بروز و ظهور مییابد.
گامهای مثبت دانشگاه گیلان در حوزه اقتصاد دریامحور
رییس دانشگاه گیلان با بیان اینکه حدود ۱۱ میلیارد تومان از محل فروش فناوری و پژوهش درآمدزایی شده است، افزود: دانشگاه گیلان در حوزه ارتقا و تقویت اقتصاد دریامحور، گامهای مثبت و اثربخشی برداشته است.
وی از راه اندازی دانشکده دریانوردی در این استان خبر داد و اضافه کرد: دانشجویان در دانشکده دریانوردی دانشگاه گیلان در شرکتها و صنایع در این حوزه بورسیه میشوند.
معرفی خدمات 50 ساله دانشگاه گیلان به مردم
دوستار افزود:امسال از طریق برگزاری یک رویداد، خدمات 50 ساله دانشگاه را در حوزههای علمی، فنی و اجتماعی به اطلاع مردم میرسانیم؛علاوه بر آن به دنبال تهیه مستندات از تاریخچه آموزشی، تدریس، تحصیل و پژوهش در گیلان هستیم و از تمام گیلانی های داخل و خارج کشور تقاضا داریم تا اسناد و مدارک خود از تاریخچه آموزش عالی استان را به دبیرخانه ارائه کنند تا موزه علم و فناوری در گیلان راه اندازی و شناسنامه آموزش عالی گیلان به همگان معرفی شود و از ظرفیت رسانه ها نیز حتما بهرهگیری خواهد شد.
در پایان این نشست خبرنگاران فعال در حوزه دانشگاه گیلان تجلیل شدند.