کد خبر : 14516 تاریخ انتشار : ۲۸مرداد ۱۴۰۳ ساعت 15:02
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

نیمی از شالیزارهای گیلان آماده برداشت است

نیمی از شالیزارهای گیلان آماده برداشت است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ۵۱ درصد شالیزارهای استان را آماده برداشت دانست و گفت: در ۴۹ هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت مکانیزه برنج انجام شده است.
به گزارش نیمرخ/ صالح محمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، ۱۲۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان را در مرحله رسیدگی دانست و اظهار کرد: شاهد برداشت برنج در ۶۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان هستیم.
وی از پیش‌بینی برداشت مکانیزه ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان خبر داد و گفت: در ۴۹ هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت مکانیزه برنج انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نرخ تبدیل هر کیلوگرم شلتوک را در شالیکوبی‌های سنتی ۲۸۵۰ تومان و در شالیکوبی های مدرن ۲۹۵۰ تومان دانست و بیان کرد: شالیکاران در صورت دیدن رعایت نشدن نرخ تبدیل شلتوک به برنج می‌توانند موضوع را برای پیگیری به سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی و ۱۲۴ صنعت، معدن و تجارت استان اطلاع دهند.
او با اشاره به شرایط آب و هوایی مناسب در روزهای اخیر و بارش‌های مناسب، گفت: کشاورزان از این فرصت برای برداشت دوم برنج (راتون) استفاده کنند.
وی از برنامه‌ریزی برای برداشت راتون در ۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان خبر داد و افزود: ارقام هاشمی، علی کاظمی، آنام، گیلانه، توکا و کیان راتون‌دهی بیشتری دارند و گاهی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد برداشت اول، محصول می‌دهند.

پیش بینی تولید ۲۵ هزار تنی زیتون در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین گفت: سال گذشته ۱۳.۵ هزار تن زیتون در گیلان تولید شد که این میزان در سال قبل ۳۶ هزار تن بود؛ پیش بینی امسال، برداشت حدود ۲۵ هزار تنی است و شاهد باردهی خوب درختان زیتون هستیم.
صالح محمدی در جلسه کمیته فنی زیتون کشور که در راستای بازنگری دستورالعمل طرح حمایتی خرید میوه زیتون و روغن زیتون، بررسی برنامه هفتم در طرح توسعه باغات زیتون کشور، قیمت گذاری محصول زیتون، مبارزه با مگس زیتون و توسعه و تامین آب باغات زیتون برگزار شد، با اشاره به ارزش و اهمیت این میوه قرآنی، اظهار کرد: زیتون جایگاه خاصی در بخش کشاورزی دارد.
وی تولید زیتون و توسعه باغات و صنایع مرتبط با زیتون از جمله روغن کشی را جزو سیاست های کشور دانست و افزود: اگرچه در بخش توسعه باغات زیتون گیلان با محدودیت منابع آبی در شهرستان رودبار به ویژه منطقه لوشان مواجه هستیم، اما توانستیم امسال بالغ بر ۲۵۰ هکتار از طرح توسعه باغات زیتون را اجرایی کنیم و مناطق جدید نیز شناسایی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به پیگیری های استاندار جهت رفع موانع و مشکلات حوزه زیتون کاری، اضافه کرد: یکی از راهکارهای مدیریت چرخه آب، پوشش گیاهی است و لذا اگرچه در سال های اول احداث باغات، نیازمند تامین منابع آبی هستیم، اما در بلندمدت وجود پهنه های سبز به تقویت منابع آبی و تعدیل دما و افزایش بارش های پاییزه و زمستانه به ویژه در مناطق مستعد زیتون کاری کمک می کند.
محمدی با بیان اینکه دنیا شاهد اثرات تغییرات آب و هوایی است، یادآور شد: مردادماه امسال شاهد بارش های پراکنده در استان گیلان بودیم که کار برداشت برنج را دچار مشکل کرده لذا یکی از اهداف توسعه باغات زیتون، کاهش اثرات تغییر اقلیم است.
وی با اشاره به وابستگی کشور به واردات برخی از محصولات، عنوان کرد: باید از جغرافیای کشور برای توسعه فعالیت های کشاورزی از جمله زیتون کاری استفاده کنیم، زیرا زیتون گیاه سالم و مفیدی است و روغن آن جزو بهترین و پاک ترین روغن ها محسوب می شود؛ البته روغن زیتون در سبد مصرفی خانوار ایرانی هنوز جایگاه خودش را پیدا نکرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار کالای اساسی را وارد کشور می کنیم، گفت: بخش عمده کالاهای اساسی وارداتی را نهاده های دامی، غلات و روغن تشکیل می دهد و لذا تقویت زیتون کاری در حوزه روغن، به تامین یکی از نیازهای اقتصادی کشور کمک می کند.
وی با اشاره به وضعیت مناسب باغات زیتون گیلان در سال زراعی جاری، یادآور شد: سال گذشته ۱۳.۵ هزار تن زیتون در گیلان تولید شد که این میزان در سال قبل تر ۳۶ هزار تن بود؛ پیش بینی امسال، برداشت حدود ۲۵ هزار تنی است و شاهد باردهی خوب درختان زیتون هستیم.
محمدی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی نقش مهمی در خرید توافقی میوه زیتون دارد، بیان کرد: خرید توافقی زیتون در سال ۱۴۰۱ تجربه خوبی بود و امیدواریم که تکرار شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آمارهای بانک جهانی، امنیت غذایی را یکی از هشت چالش دنیا دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک سوم جمعیت دنیا در فقر غذایی به سر می برند و با توجه به محدودیت آب و غذا، این آمار در آینده افزایشی خواهد بود لذا کشورها برای امنیت غذایی و پایداری سلامت جامعه خودشان باید نهایت بهره برداری را از ظرفیت های کشاورزی ببرند.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید