مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان گفت: ایران با رتبه ۱۰۳ جهانی، در هر هکتار۶۸ کیلوگرم کود مصرف می کند؛ این در حالی است که این رقم در جهان 165 کیلوگرم در هرهکتار است.
به گزارش نیمرخ/ «حسن همتی» با بیان اینکه ۲۰ درصد مصرف کود دنیا پتاس،۲۴ درصد فسفات و مابقی مربوط به کود های نیتروژنه است ، اظهار کرد: ضرورت تامین مواد غذایی، کشور و استان گیلان را نیازمند افزایش بهره وری در واحد سطح از طریق تامین کود و مصرف انواع کود اوره، فسفات و پتاس می کند.
وی تامین غذای جمعیت در حال افزایش کشور را نیازمند تامین همه زیرساختهای تولید مواد غذایی از جمله کود دانست و افزود: در صورت تامین نشدن کود، حجم تولیدات و نیازهای کشاورزی با مشکل مواجه خواهد شد و کشاورزان نیز با کاهش میزان محصول، رغبت کمتری برای فعالیت در این بخش خواهند داشت.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با اشاره به آمار میانگین میزان مصرف کود در دنیا و کشور ایران افزود: میانگین مصرف کودی در ایران ۶۸ کیلوگرم در هر هکتار است که در رتبه۱۰۳ جهانی قراردارد ؛ درحالی که میانگین مصرف کود در جهان ،۱۶۵ کیلوگرم در هر هکتار می باشد.
وی تامین و تولید انواع کودهای مختلف باغی و زراعی استاندارد و مطابق با الگوهای سلامت جمعیتی و زیست محیطی را اساس دغدغه متولیان بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: کارگزاران توزیع کود در استان که عامل توزیع هستند، انتظار داریم که بر اساس نیاز منطقه اقدام کرده و کودهای سالم و متناسب با نیاز استان را از مراکز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان که با انجام آزمایش های لازم کود را مورد سنجش قرارمی دهند تامین و توزیع کنند و از توزیع کود تقلبی خودداری کنند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد:۳۹ درصد اراضی دنیا به بخش کشاورزی اختصاص دارد که در سال۲۰۰۱ به۳۶ درصد کاهش یافت یعنی ۳ درصد از اراضی بخش کشاورزی دنیا کم شده است که به دلیل افزایش شهر نشینی، فرسایش خاک، تغییرات اقلیم، کمبود منابع آب و کاهش نزولات جوی و.. می باشد و همچنین۴۸/۶ میلیون کیلومتر مربع سطح اراضی دنیا بوده است که در دهه اواخر۱۹۹۰ به۴۷/۸ میلیون کیلومتر مربع کاهش یافته است که به این مفهوم است که جمعیت دنیا افزایش یافته ولی سطح اراضی قابل کشت کاهش یافته است.
وی در پایان تاکید کرد: حفظ امنیت غذایی و سلامت جامعه ، محیط زیست و کیفیت خاک از اهداف متعالی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است .