هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت در دانشگاه گیلان گشایش و از نشانِ این جشنواره رونمایی شد.
به گزارش نیمرخ/ هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت با شعار «حرکت در مسیر پیشرفت و نوآوری» با حضور ۴۰۰ دانشجو از ۱۱۰ دانشگاه دولتی سراسر کشور در دانشگاه گیلان گشایش یافت و از نشانِ این جشنواره رونمایی شد.
در آئین افتتاحیه هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت که با حضور نماینده ولی فقیه در استان گیلان، رئیس دانشگاه گیلان، قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران دانشگاهی و استانی در سالن فجر دانشگاه گیلان برگزار گردید، از نشانِ این جشنواره رونمایی شد.
همچنین در این جشنواره، از پدرِ شهیدان سعید مسافر و حامد کوچکزاده از شهدای دانشجوی مدافع حرم استان گیلان تقدیر به عمل آمد.
این جشنواره فرصتی برای ورود دانشجویان به جامعه علمی کشور است
رئیس دانشگاه گیلان در آئین افتتاحیه هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت بیان کرد: ارائه دستاوردهای علمی و فناوری دانشجویان در این جشنواره، فرصتی برای ورود آنان به جامعه علمی کشور است
«محمد دوستار» رئیس دانشگاه گیلان ضمن خیرمقدم به مدعوین، هدف از برگزاری جشنواره بینالمللی حرکت، بهعنوان بزرگترین جشنواره علمی دانشجویی در کشور را نمایش نتایج و دستاوردهای علمی انجمنهای علمی دانشجویی دانست.
وی افزود: این جشنواره در جهت ترغیب و تشویق دانشجویان برای فعالیتهای گروهی و انفرادی و نیز همافزایی و انتقال تجربیات بین آنان بستر لازم را فراهم کرده است تا دانشجویان با ارائه دستاوردهای علمی، فناوری و هنری خود، آمادگی لازم برای ورود به جامعه علمی کشور را کسب کنند و نوید بخش آینده بهتری در حوزههای مختلف علمی، فناوری و… برای ایران اسلامی باشند.
دوستار با اشاره به ماهیت دانشجومحور بودن این جشنواره خاطر نشان کرد: تلاش کردیم فعالیتهای این جشنواره با همت و همکاری دانشجویان پیش رود.
رئیس دانشگاه گیلان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره، ابراز امیدواری کرد در طول مدت برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت، دانشگاه و استان شهیدپرور گیلان میزبان خوبی برای مهمانان و دانشجویان باشد.
شایان ذکر است هفدهمین جشنواره بین المللی حرکت با حضور ۴۰۰ دانشجو از ۱۱۰ دانشگاه کشور طی روزهای ۲۰ تا ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار میشود.
همچنین نماینده ولیفقیه در استان گیلان با تأکید بر لزوم شناسایی نخبگان و نخبهپروری، حمایت از آنان برای خدمت به جامعه را در مسیر پیشرفت جامعه اسلامی اثرگذار دانست.
شناسایی نخبگان و حمایت از آنان ضروری است
آیتالله «رسول فلاحتی» نماینده ولیفقیه در استان گیلان نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به مدعوین برای حضور در استان ولایتمدار، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) افزود: علم سرچشمه حیات و عالم مایه فخر جامعه است و در دین مبین اسلام برای عالم و دانشمند جایگاه رفیعی تعریف شده است.
آیتالله فلاحتی ضمن با اشاره به حدیثی دیگر از رسول خدا (ص) افزود: گستره دانش در جوامع امروزی بسیار زیاد است پس باید برای کسب نیکوترین دانشها تلاش شود.
وی در ادامه گفت: امروزه علم و دانش انسانی است که جهان را میچرخاند اما آنان که از علم و اندیشه انسان برای ویرانی استفاده میکنند در مسیر انحراف از علم هستند.
نماینده ولیفقیه در استان گیلان با مهم دانستن توجه جوانان به امر پژوهش تصریح کرد: در همه زمانها، همواره پژوهش حرف نخست را میزند؛ اگر چه تحقیق زائیده و مولود آموزش بوده اما پژوهش، موتور محرکه جامعه است؛ لذا باید پیوسته به موضوع مهم پژوهش پرداخته شود.
وی با اشاره به حدیث «العلم السلطان»، قدرت را حاصل دارا بودن علم نزد جوامع بشری دانست و افزود: علم به انسان اقتدار میدهد و جامعهای که دارای علم بسیار باشد شکوفا خواهد شد.
آیتالله فلاحتی به پیشرفت ایران اسلامی در بخشهای مختلف اعم از علمی و فناوری اشاره کرد و از دانشجویان و پژوهشگران خواست تا ضمن توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب، بیش از پیش به اقتصاد دریامحور بپردازند و همچنین از متولیان تقاضا کرد نخبهیابی را از دانشکدهها و دانشگاهها مورد توجه قرار دهند و بعد از شناسایی نخبگان، یاریگر آنان باشند.