کد خبر : 15752 تاریخ انتشار : ۲۱آذر ۱۴۰۳ ساعت 18:25
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان عنوان کرد

رتبه اول گیلان در چاقی،اضافه وزن، کلسترول بالا و فشار خون

رتبه اول گیلان در چاقی،اضافه وزن، کلسترول بالا و فشار خون

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: متاسفانه استان گیلان در چاقی،اضافه وزن، کلسترول بالا و فشار خون رتبه نخست کشور را دارد و انتخاب رشت به عنوان «شهر خلاق خوراک» نباید سبب بدتر شدن این وضعیت شود.
 به گزارش نیمرخ/ دکتر «سید محمود رضوانی» طی نشستی با خبرنگاران به مناسبت پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم اظهار داشت: این پویش با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از ۱۷ لغایت ۳۰ آذر ماه در حال برگزاری است.
وی رابطه تغذیه با سلامت قلب و عروق انسان را غیرقابل انکار دانست و اظهار داشت: برای اینکه خانواده ای سالم داشته باشیم، باید غذای سالم مصرف کنیم و غذای سالم نیز در گرو روغن مناسب است.

رتبه اول گیلان در چاقی،اضافه وزن، کلسترول بالا و فشار خون
دکتر رضوانی افزود: متاسفانه استان گیلان در ابتلا به کلسترول بالا، فشار خون بالا و اضافه وزن و چاقی، رتبه نخست کشور را دارد که بخش عمده ای از این بیماری ها هم به دلیل عادات غذایی ناسالم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به ثبت شهر رشت در سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک گفت: انتخاب رشت به عنوان «شهر خلاق خوراکی ها» اتفاقی مبارک و دارای ویژگی های مثبت است اما نباید به بهانه شهر خوراکی ها بودن،چاق ترین استان کشور بوده و در خیلی از بیماری ها رتبه اول را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: باید برند شهر خلاق خوراک بودن را با غذاهای سالم خصوصا روغن و نمک مناسب عجین کنیم تا سبب چاقی، کلسترول بالا، دیابت، فشار خون و ... در ما نشود؛همچنین با آگاهی بخشی به مردم و فرهنگ سازی نسبت به تغییر عادات نادرست غذایی خصوصا در بین نسل جوان اقدام کنیم و به یقین این مهم با حمایت رسانه ها تحقق می یابد.

بیش از 80 درصد مرگ و میرهای گیلان ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است
دکتر رضوانی با بیان اینکه امروزه بیماری های غیرواگیر جای بیماری های واگیردار را در مرگ و میرها گرفته است، عنوان کرد: ۸۴.۹ درصد مرگ و میرها در گیلان طی سال گذشته ناشی از بیماری های غیر واگیر و ۱۵ درصد واگیردار بوده که سهم بیماری های قلبی و عروقی نیز در این میان ۴۸.۲ درصد است.
 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به شعار امسال پویش ملی تغذیه  سالم «روغن سالم، غذای سالم و خانواده سالم» تصریح کرد: مردم باید بدانند مناسب ترین روغن برای مصرف از لحاظ خواص تغذیه ای، روغن کلزا یا کانولا است که می تواند جایگزین درست و مناسبی برای سایر روغن های خوراکی در سفره های مردم شود.
دکتر رضوانی  با بیان اینکه حذف مصرف روغن های جامد از سفره های مردم با تلاش سال های طولانی محقق شد، بر جایگزینی روغن کلزا ( کانولا) در سفره های مردم با تبلیغ و آگاهی بخشی در جامعه تاکید کرد.
 در ادامه این نشست که به همت گروه بهبود تغذیه ی جامعه  معاونت بهداشتی دانشگاه و با مشارکت مدیریت روابط عمومی دانشگاه و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، به سئوالات اصحاب رسانه در خصوص  این پویش پاسخ داده شد.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید