کد خبر : 15872 تاریخ انتشار : ۴دی ۱۴۰۳ ساعت 21:58
مدیر عامل آبفای گیلان :

اعتبارات دولتی، کفاف اجرای پروژه های آب و فاضلاب را نمی‌دهد

اعتبارات دولتی، کفاف اجرای پروژه های آب و فاضلاب را نمی‌دهد

مدیرعامل آبفای گیلان از تصفیه فاضلاب ۶۸ هزار متر مکعبی در تصفیه خانه ها و پکیج های فاضلاب سطح استان در هر شبانه روز خبر داد و گفت: ۱۱ پروژه فاضلاب در استان گیلان دارای کد اجرایی هستند و پروژه های فاضلاب به واسطه احداث ایستگاه های پمپاژ و تصفیه خانه های بهداشتی و تخصصی، گران بوده و نیاز مالی بالایی دارند و اعتبارات دولتی کفاف اجرای این پروژه ها را نمی دهد که در این راستا از ظرفیت ماده ۵۶ برای دریافت تسهیلات بانکی استفاده کردیم.
به گزارش نیمرخ به نقل از ایسنا، علیرضا غیاثی امروز در گفت وگو با خبرنگاران از اجرای چهار طرح عمده در حوزه آب و ۱۱ طرح بزرگ در حوزه فاضلاب استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: ۱۱ طرح فاضلاب استان دارای کد اجرایی هستند و براساس بودجه سالانه، اعتبارات مصوب دارند.
وی روند اجرای پروژه های آب و فاضلاب را متناسب با اعتبارات تخصیصی دانست و افزود: پروژه فاضلاب رشت دارای یک هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان قرارداد فعال بوده و پیمانکاران در مناطق فخب، سیاه اسطلخ، نخودچر و بخش مرکزی مشغول به کار هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان، یکی از پروژه های شاخص استان را تصفیه خانه فاضلاب در بخش جنوبی شهر رشت(مسکن مهر) دانست و تصریح کرد: تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر با ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز، دارای پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد بوده و تا پایان سال وارد مدار بهره برداری می شود.
غیاثی، از لوله گذاری حدود ۱۴ کیلومتری برای پروژه جمع آوری فاضلاب فخب خبر داد و عنوان کرد: دو ایستگاه پمپاژ تعریف شده را احداث کردیم و بخش کمی از خط انتقال اصلی باقی مانده؛ این پروژه دارای پیشرفت ۷۵ درصدی بوده و امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وی در ادامه به پروژه فاضلاب انزلی اشاره کرد که دارای ۳۵۰ میلیارد تومان قرارداد فعال است و گفت: در حال احداث یک تصفیه خانه ۱۲ هزار مترمکعبی در بخش شرقی(حاشیه تالاب انزلی) هستیم که پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی دارد؛ در بخش غربی نیز یک تصفیه خانه ۲۰ هزار مترمکعبی در مدار بهره برداری است.
مدیرعامل آبفای گیلان، قرارداد فعال پروژه فاضلاب آستارا را معادل ۲۲۶ میلیارد تومان دانست و ادامه داد: امسال سه قرارداد لوله گذاری جمع آوری فاضلاب را در مناطق مرکزی شهر آستارا آغاز کردیم. همچنین در شهرک مهدی آستارا یک پکیج هزار مترمکعبی را با بیش از ۱۵ کیلومتر لوله گذاری در دست اجرا داریم که در دهه فجر افتتاح شده و پنج هزار نفر از خدمات جمع آوری بهداشتی فاضلاب بهره مند می شوند.
وی با بیان اینکه پیمانکار پروژه تصفیه خانه فاضلاب آستارا با ظرفیت ۶ هزار و ۳۰۰ مترمکعب در شبانه روز مشغول است، خاطرنشان کرد: پروژه های فاضلاب به واسطه احداث ایستگاه های پمپاژ و تصفیه خانه های بهداشتی و تخصصی، گران بوده و نیاز مالی بالایی دارند لذا اعتبارات دولتی کفاف اجرای این پروژه ها را نمی دهد که در این راستا از ظرفیت ماده ۵۶ برای دریافت تسهیلات بانکی استفاده کردیم.
غیاثی، از دریافت تسهیلات ۲۶۷ میلیارد تومانی برای فاضلاب رشت و ۲۵۰ میلیارد تومانی برای فاضلاب انزلی در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: پروژه های فاضلاب که در شهرهای رشت، انزلی، آستارا، آستانه اشرفیه، سیاهکل، رودسر، لنگرود، صومعه سرا، تالش و فومن اجرایی می شود، نیازمند اعتبار ۳۵ هزار میلیارد تومانی است.
مدیرعامل آبفای گیلان با اشاره به بهره برداری از تصفیه خانه ۶۳ هزار مترمکعبی شهر رشت در سال ۹۱، خاطرنشان کرد: احداث دو تصفیه خانه دیگر که شامل ۴۵ هزار مترمکعبی بلوار خرمشهر و ۲۵ هزار مترمکعبی جنوب شهر است و ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آن تا پایان سال به بهره برداری می رسد، ۱۰ درصد اثربخشی در کاهش آلودگی رودخانه های رشت دارد.
وی فاضلاب را یکی از عوامل تهدید تالاب انزلی دانست و اضافه کرد: عدم اجرای کامل پروژه های آبخیزداری و ورود رسوبات و سموم کشاورزی و صنعتی تالاب انزلی را تهدید می کند.
غیاثی، پروژه های حوزه آب گیلان را شامل آبرسانی رشت - انزلی - خمام، تامین آب شرب رشت و آبرسانی به صومعه سرا(فومن، صومعه سرا، شفت، تولم شهر و...) دانست و عنوان کرد: اجرای پروژه های آب استان نیازمند اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی است.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۴۰ سایت تصفیه فیزیکی آب در سطح استان خاطرنشان کرد: آبرسانی به کل روستاهای استان نیز نیازمند اعتبار هشت هزار میلیارد تومانی است؛ البته با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و بسیج سازندگی و مجموعه سپاسد، طرح جهاد آبرسانی به ۷۱۱ روستای استان را با اعتبار یک هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان اجرایی می کنیم که تاکنون پیشرفت ۳۷ درصدی دارد و به ۴۰ روستا آبرسانی شده است.
مدیرعامل آبفای گیلان شاخص آبرسانی شهری و روستایی گیلان را به ترتیب ۹۹.۹۹ درصد و ۸۶ درصد دانست و گفت: از دو هزار و ۵۰۰ روستای استان، یک هزار و ۷۵۵ روستا تحت پوشش آبرسانی است.
وی طول کل شبکه آبرسانی استان را بالغ بر ۲۵ هزار کیلومتر دانست و تاکید کرد: روزانه ۹.۲ مترمکعب در ثانیه آب تولید می کنیم که در ایام پایانی هفته و افزایش حضور مسافران در استان، با رشد ۲۶ درصدی به ۱۱.۶ مترمکعب در ثانیه می رسد.
غیاثی از تصفیه فاضلاب ۶۸ هزار مترمکعبی در تصفیه خانه ها و پکیج های فاضلاب سطح استان در هر شبانه روز خبر داد و تصریح کرد: متناسب با اعتبارات تخصیصی، به دنبال اجرای طرح های قابل بهره برداری در حوزه تصفیه فاضلاب هستیم.
مدیرعامل آبفای گیلان ۸۹ درصد مصارف آب شرب استان را در بخش خانگی دانست و بیان کرد: بیش از نیمی از مشترکین خوش حساب هستند، اما عدم پرداخت قبوض، منابع شرکت را دچار چالش می کند.
غیاثی در پایان به برخی چالش‌های این شرکت در پرداخت حقوق پرسنل اشاره کرد و متذکر شد: از آبان ماه ۱۴۰۲ عهده دار مدیریت مجموعه آبفای گیلان هستم که در آن زمان، با چهار ماه معوقات نیروهای رسمی، ۱۲ ماه معوقات بهره برداران و هشت ماه معوقات سایر نیروها مواجه بودیم لذا طی ۱۴ ماه گذشته علاوه بر پرداخت حقوق جاری، بخشی از معوقات را پرداخت کردیم و معوقات نیروهای رسمی به یک ماه و ۱۰ روز، بهره برداران به ۶ ماه و سایر نیروها به سه ماه رسیده است، یعنی بالغ بر ۴۰ درصد مطالبات معوق را پرداخت کردیم.
مدیرعامل آبفای گیلان مطالبات بخش خانگی و بخش اداری به شرکت آبفای استان را به ترتیب ۱۷۵ میلیارد تومان و ۸۰ میلیارد تومان دانست و عنوان کرد: ۹۴۰ هزار مشترک آب در استان گیلان داریم که ۳۷ درصد مشترکین الگوی مصرف را رعایت می کنند.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید