مدیر کل منابع طبیعی گیلان گفت: صیانت و حفظ منابع طبیعی یک ارزش است که باید برای آن تبلیغ و فرهنگ سازی گسترده شود؛ چرا که بدون همکاری مردم ماندگار نمی شود و چالشی بزرگ برای آیندگان خواهد بود.
به گزارش نیمرخ/ «سید مازیار رضوی» ظهر امروز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار داشت: ۷۰ درصد از جغرافیای استان منابع طبیعی بوده و «گیلان» استان منابع طبیعی است و از مناطق منحصر به فرد کشور و حتی خاورمیانه به شمار می رود.
برای حفظ منابع طبیعی باید فرهنگ سازی گسترده شود
رضوی با تاکید بر حفظ و صیانت از منابع طبیعی و عرصههای جنگلی استان گفت: صیانت و حفظ منابع طبیعی یک ارزش است و باید در این زمینه تبلیغ و فرهنگ سازی گسترده شود.

وی افزود: منابع طبیعی سرمایه های نسل های بعد هستند که بدون همکاری مردم ماندگار نمی شود و چالشی بزرگ برای آیندگان خواهد بود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه با بیان این که تاکنون هزار و ۷۸۲ نفر دارای سابقه قاچاق چوب در استان شناسایی شده است، افزود: مجازاتهای بازدارنده و برخورد قاطع با متخلفان نقش مهمی در کاهش قاچاق چوب دارد.
رضوی گفت: بیشترین قاچاق چوب در شهرستانهای تالش، رضوانشهر و شفت انجام میشود و امسال ۱۰ نیروی منابع طبیعی استان توسط قاچاقچیان چوب مصدوم شدند.
کاشت حدود ۱۰ میلیون نهال در گیلان
وی با اشاره به تعهد کاشت ۸ میلیون اصله افزود: از این میزان تعهد، حدود ۱۰ میلیون نهال کشت شده و تاکنون حدود ۸ هزار هکتار اراضی ملی در گیلان نیز رفع تداخل صورت گرفته است.
این مسئول همچنین از تولید ۷۰۰ هزار متر مکعب صنوبر در استان خبر داد و افزود: گیلان جایگاه نخست تولید چوب صنوبر از لحاظ حجمی در کشور را دارد و توسعه صنعت صنوبرکاری و حمایت از صنوبرکاران مورد توجه ویژه است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت صنوبرکاری برای تامین نیاز کارخانجات سلولزی و اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار کرد: تاکنون صنوبرکاری در ۳۵ هزار هکتار از مستثنیات اشخاص و نیز در سطح ۱۷ هزار هکتار از اراضی ملی انجام شده است.
رضوی با بیان اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری برای صنوبرکاری با بانک کشاورزی تفاهمنامه دارد، اضافه کرد: متقاضیان صنوبرکاری برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می شوند که بازپرداخت آن پس از برداشت چوب انجام می شود.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به اهمیت صنوبرکاری برای درآمد زایی خانوادهها اظهار کرد: این کشت در مدت 5 تا 8 سال درآمد خوبی برای فعالان این عرصه دارد.
وی در خصوص حواشی ایجاد شده پیرامون صنوبر کاران در گیلان نیز گفت:محدودیتهای بخشنامهای صنوبرکاران در گیلان به صورت ۶ ماه آزمایشی برداشته شد اما به دلیل ازدیاد قاچاق این چوب، دوباره به حالت گذشته برگشت.
جنگلهای هیرکانی مستعد آتشسوزی نیست
رضوی در خصوص آتش سوزی جنگلهای هیرکانی هم گفت: این جنگل ها مستعد آتشسوزی نیستند اما وزش بادهای موسمی و گرم و همچنین برخی بی مبالاتیها، سبب حریق در جنگلهای هیرکانی می شود.
رضوی با بیان اینکه بالگرد اطفا حریق در جنگلهای استان کاربرد ندارد، گفت: صعبالعبور بودن و شرایط توپوگرافی و اقلیمی جنگلهای گیلان، حریق در این جنگلها با استفاده از نیروهای مردمی و یگانها صورت میگیرد.
رضوی با اشاره به مشکلات تجهیزات و امکانات اطفا حریق بیان کرد: برای تجهیز پایگاههای اطفا حریق جنگلهای گیلان بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان درباره واگذاری اراضی به افراد خاص هم توضیح داد: در فرآیند واگذاری اراضی، کمیسیون اهلیتسنجی در استانداری تشکیل میشود و اهلیت متقاضیان به دقت بررسی میشود، منابع طبیعی تنها در خصوص مغایرت یاعدم مغایرت اراضی با محدودیتهای زیستمحیطی اظهار نظر میکند و تصمیمگیری نهایی بر عهده کمیسیون است.