مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی با بیان اینکه امروز با رشد منفی در زاد و ولد مواجه هستیم، افزود: ۳۰ هزار تولد سالانه در ۱۵ سال قبل، به ۱۵ هزار تولد در امروز رسیده است.
به گزارش نیمرخ گیلان/ نخستین جلسه هماندیشی برگزاری جشنواره چندقلوها صبح امروز( چهارشنبه ۷ دی ماه ) با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط در سالن اجتماعات معاونت آموزشی برگزار شد.
کاهش جمعیت در گیلان نگران کننده است
در این نشست «فیروز نصیرزاده» مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بروز چاله جمعیتی در استان گیلان گفت: کاهش جمعیت در گیلان یک مسئله نگران کننده است.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت ادارات و دستگاههای ذیربط گفت: همکاری با ادارات در برگزاری این جشنواره میتواند نسبت به جلب نظر تمام استان برای حمایت از طرحهای جوانی جمعیت کمک کند.
مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی نیز با تاکید بر خروج از کلیشهها در روند برگزاری این جشنواره گفت: باید از کلیشهها در خصوص جوانی جمعیت عبور کنیم.
وی با بیان اینکه امروز با رشد منفی در زاد و ولد مواجه هستیم، افزود: ۳۰ هزار تولد سالانه در ۱۵ سال قبل به ۱۵ هزار تولد در امروز رسیده است؛ این موضوعی است که باید برای مردم تشریح شود.
وجود ۴۲۲ هزار سالمند در گیلان
همچنین «فاطمه خبازکار» مسئول دبیرخانه قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت هم با اشاره به اینکه نرخ تولد در استان گیلان در حال حاضر یک فرزند است، گفت: به صورت میانگین در گیلان جمعیت خانوار سه نفره است و بخشی از آن شامل خانوادههایی است که زوج جوان با پدر یا مادر سالمند خود زندگی میکنند.
وی با اشاره به وجود ۴۲۲ هزار سالمند در گیلان گفت: ۷۳ قانون در خصوص جوانی جمعیت وجود دارد که ۶۰ درصد آن مربوط به وزارت بهداشت است.
وی همچنین با تاکید بر همافزایی دستگاهها جهت عبور از بحران جمعیتی موجود گفت: متاسفانه در میان مردم استان گیلان دغدغه افزایش جمعیت وجود ندارد.
برای جوانی جمعیت دانشگاهها هم باید درگیر شوند
در ادامه جلسه دکتر «مرتضی شعبانی» مسئول واحد روابط عمومی شورای اسلامی شهر رشت نیز با ابراز نگرانی از آینده جمعیتی در استان گیلان گفت: قرار گرفتن یک همایش علمی در کنار جشنواره چندقلوها جهت ارائه راهکار علمی برونرفت از بحران موجود، یکی از اقدامات مهم در راستای طرح جوانی جمعیت خواهد بود.
وی همچنین با بیان این که کار در حوزه جوانی جمعیت، کار فرهنگی محسوب میشود، تاکید کرد: برای این موضوع میبایست دانشگاهها نیز درگیر شوند.
شهرداری رشت با تمام توان از طرح جوانی جمعیت حمایت می کند
در ادامه جلسه «حسین قهرمانی» نماینده شهرداری رشت در این جلسه با تاکید بر اقدامات فرهنگی در حوزه جوانی جمعیت اظهار داشت: باید با تقسیم وظایف و مشخص شدن شرح وظایف دستگاهها، اقدامات لازم جهت فعالیتهای هرچه بیشتر در زمینه جوانی جمعیت انجام شود.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از معضلات موجود در وضعیت جمعیتی به مسائل اقتصادی و معیشتی باز میگردد، گفت: شهرداری رشت با تمام توان از طرح جوانی جمعیت حمایت خواهد کرد.
تبلیغات در حوزه جمعیت باید نرم و غیرمستقیم باشد
همچنین در ادامه جلسه «سعید علیپور» مسئول واحد روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان نیز با اشاره به اهمیت جایگاه مرکز مطالعات مجلس و پژوهشکده گیلانشناسی به اهمیت جایگاه پژوهش در به دست آوردن راهکارهای برونرفت از معضلات موجود اشاره کرد.
وی با بیان اینکه باید تبلیغات در حوزه جمعیت نرم و غیرمستقیم باشد، گفت: باید تبلیغات حوزه جوانی جمعیت در رسانههای مورد اعتماد مردم انجام شود.