معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان گفت: تمامی دستگاهها باید با جدیت و فوریت نسبت به همکاری جهت رفع موانع ثبت جهانی صنایع دستی رشت اقدام کنند.
بهگزارش نیمرخ گیلان/ سید محمد اسحاقی در دومین نشست هماهنگی ثبت جهانی رشت بیان کرد: با توجه به فرصت پیش آمده برای ثبت جهانی شدن صنایع دستی رشت و فرصت اندک تمامی مدیران دستگاههای اجرای باید نسبت به رفع موانع و مشکلات موجود اقدام کنند و هیچ گونه کوتاهی قابل قبول نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان افزود: صنایعدستی از مزیتها و ظرفیتهای بالقوه استان گیلان است و مدیران دستگاهها باید فرصت پیش آمده را مغتنم شمرده و تا حضور ارزیابان یونسکو در هفته اول اسفندماه امسال به منظور ارزیابی وضعیت رشت برای ثبت جهانی صنایعدستی به رشت می آیند مشکلات را رفع کنند و اگر در این راه به مانعی برخورد کردند، شخصا وارد عمل میشوم.
اسحاقی با بیان اینکه ایجاد بازارچههای دائمی صنایعدستی باید در اولویت شهرداران باشد، هشدار داد: زمان برای فراهم سازی شرایط ثبت رشت به عنوان شهر جهانی صنایع دستی محدود است؛ مسئولان پای کار باشند و فرصت پیش آمده را از دست ندهند تا با همکاری و هماهنگی و تلاش شبانه روزی افتخار جهانی دیگری برای استان ثبت شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی رشت میدان گیل بهترین گزینه است که در صورت ثبت جهانی شدن شهر رشت از آن استفاده شود و انتخاب نام مناسب در کمترین زمان ممکن که نشانگر و معرف هویت و نماد صنایعدستی شهر رشت در سطح جهانی باشد.
مشارکتها کافی نیست
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان هم پس از گذشت 30 روز از نشست بررسی راهکارهای تسریع ثبت رشت بهعنوان شهر جهانی صنایع دستی گفت: ارزیابان یونسکو در اوایل اسفند ماه برای بررسی وضعیت شهر رشت به جهت ثبت به عنوان شهر جهانی صنایعدستی وارد گیلان می شوند و زمان زیادی نداریم لذا اگرچه مشارکت خوب است اما کافی نیست و نیازمند تعامل بیشتر مسئولان هستیم و بعضا بعضی دستگاه ها همکاری لازم را انجام ندادند.
ولی جهانی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت بالای موضوع یاد شده و رقابت استانهای دیگر در این خصوص لازم است همه دستگاههای اجرایی استان شامل استانداری، فرمانداری، شهرداری و شورای شهر پای کار باشند تا این اتفاق مهم و مبارک هر چه سریعتر محقق شود.
او با تاکید بر اینکه واقعا زمان اندک است و نیازمند مشارکت بیشتر بویژه از سوی شورای شهر و شهرداری هستیم، ادامه داد: طرح نامگذاری و نصب نشانههای صنایعدستی در برخی میادین و خیابانهای شهر رشت توسط شورای شهر در حال انجام است، ساختمان ممیزی (استانداری سابق) به مرکز صنایعدستی تبدیل میشود، در محدوده اطراف عمارت کلاه فرنگی که موزه رشتیدوزی است نمایشگاه بر پا و تجهیز آن توسط کمیته امداد انجام میشود، هنرمندان شناسایی شدهاند و در میدان شهرداری غرفههای صنایعدستی بر پا خواهد شد.