مدیر کل استاندارد گیلان عنوان کرد

تلاش سازمان استاندارد برای رساندن غذای سالم و باکیفیت به سفره های مردم

تلاش سازمان استاندارد برای رساندن غذای سالم و باکیفیت به سفره های مردم

مدیر کل استاندارد گیلان گفت: همه  تلاش سازمان ملی استاندارد رساندن غذای سالم و با کیفیت به سفره های مردم است و در بحث استاندارد سازی، «ایمنی» خط قرمز سازمان است.
 نیمرخ - بابک محب پور/ «مجتبی معصوم‌ نژاد» درهمایش یک‌ روزه «روز جهانی ایمنی غذا» اظهار داشت: برای سازمان ملی استاندارد بحث ایمنی غذا به قدری پررنگ و مهم است که بعضی از استاندارد های ملی، فراتر از استاندارد های بین المللی تدوین و تعیین می شود .
معصوم‌ نژاد افزود: در دوران تحولی نظام استاندارد در دولت مردمی سیزدهم، بحث تدوین استاندارد محصولات خوراکی، استاندارد غذای حلال، استاندارد سازی فرآورده های غذایی، تدوین حذف آلاینده ها در محصولات کشاورزی و همچنین دستورالعمل محصولات ارگانیک از جمله فعالیت های پر رنگ سازمان ملی استاندارد در سالهای اخیر است که برای رساندن غذای سالم و باکیفیت به سفره های مصرف کنند گان انجام شده است.

🔴 حدود 35 هزار مورد استاندارد ملی در کشور داریم
مدیر کل استاندارد گیلان بیان کرد: حدود 35 هزار مورد استاندارد ملی در کشور داریم که 3 هزار و 571  مورد آن مربوط به صنایع غذایی، هزار و 704 مورد استاندارد در حوزه میکروبی و 556 مورد نیز در خصوص بسته بندی است.
وی ادامه داد: اکثر استاندارد هایی که در حوزه غذایی هستند، با توجه به اهمیت آن، استاندارد اجباری هستند و تولید آنها بدون رعایت استاندارد مربوطه جرم است.
معصوم‌ نژاد گفت: سازمان ملی استاندارد این ظرفیت و شرایط را دارد که هرساله استانداردها را با توجه به شرایط حاکم در جامعه و پیشرفت تکنولوژی به روز رسانی کند.

🔴«ایمنی» خط قرمز سازمان ملی استاندارد است

مدیر کل استاندارد گیلان  تاکید کرد: در بحث استاندارد سازی، «ایمنی» خط قرمز سازمان ملی استاندارد است؛ اما جدای از ایمنی و سلامت غذا، مباحثی مانند اصالت سنجی و ارزیابی حسی مواد غذایی را نیز همواره مد نظر قرار می دهیم.
معصوم‌ نژاد افزود: سال گذشته در استان گیلان 56 نوع کالا که در عرصه های مختلف به مردم عرضه می شد مورد ارزیابی قرار گرفت و در محصولاتی که رقابت وجود داشت، رضایت 70 درصدی مردم را شاهد بودیم ؛ این در حالی است که  در محصولات انحصاری این آمار برعکس بود و مردم رضایت نداشتند.

🔴 تدوین استاندارد محصولات ارگانیک

مدیر کل استاندارد گیلان در ادامه از تدوین استاندارد محصولات ارگانیک خبر داد و گفت: در راستای ارائه محصولات ارگانیک در دوران تحولی سازمان ، استاندارد ملی 11000 تدوین و روش اجرایی آن نیز ارائه شد.
معصوم‌ نژاد افزود: در ماه مبارک رمضان نیز فرآورده هایی که استاندارد اجباری ندارند مانند گوشت چرخ کرده، روغن مصرفی در زولبیا و بامیه، شیر خام لبنیات سنتی، چای، شکرو خرما در طرح ماده 17 ارزیابی شدند و شب عید سال گذشته هم موارد پر مصرف مردم مانند میوه و سبزیجات توسط اداره کل استاندارد گیلان مورد ارزیابی انطباق قرارگرفت.