نشست معاونین قوه قضائیه با فعالان علمی و فناوری استان گیلان

 نشست معاونین قوه قضائیه با فعالان علمی و فناوری استان گیلان

نشست معاونین قوه قضائیه با فعالان علمی و فناوری استان با حضور مسئولین دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از مدیران شرکت های فناور و دانش بنیان استان در پارک علم و فناوری گیلان برگزار شد.
به گزارش نیمرخ/ در جریان سی‌ و هفتمین سفر استانی رئیس قوه قضاییه به استان گیلان، معاون راهبردی قوه‌ قضائیه دکتر «سید محمد صاحبکار خراسانی» به منظور بررسی مشکلات شرکت های فناور و دانش بنیان استان در نشستی با جمعی از مدیران شرکت های دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری دیدار و گفتگو کرد.

فعالیت ۱۴ مرکز رشد پارک علم و فناوری در استان

در این نشست دکتر «امیرملک پور» رئیس پارک علم و فناوری گیلان ضمن خیر مقدم از برپایی این نشست، توضیحاتی از حمایت های این سازمان ارائه و در خصوص برخی از مشکلات قانونی در حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور استان مطالبی بیان نمود.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴ مرکز رشد پارک علم و فناوری در استان گفت: پارک علم و فناوری گیلان یکی از قدیمی ترین مجموعه های کشور است که در سال ۱۳۸۱ تاسیس شد.
دکتر امیر ملک پور اظهار کرد: ۴۲۰ شرکت در پارک علم و فناوری گیلان با ۲ هزار و ۷۰۰ نیروی انسانی فعال است.

 لزوم شناسایی دقیق نیازهای فناوران و پژوهشگران


دکتر «محمد دوستار» رئیس دانشگاه گیلان هم به دغدغه های برخی شرکت های دانش بنیان در حوزه حمایت های قانونی و نبود برخی قوانین اشاره کرد و گفت: بهره‌مندی هدفمند از توانمندی‌های فناوران دانشگاهی، بر نقش مهم دانشگاه در توسعه فناوری و ضرورت تعامل بین دانشگاه و قوه قضائیه برای حل مسائل ملی و استانی ضرورت دارد.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشگاه به عنوان یک رکن اصلی در راستای رفع چالش‌های جامعه است،افزود: لزوم شناسایی دقیق نیازهای فناوران و پژوهشگران و بهره‌مندی از ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه برای ارائه راهکارهای نوآورانه، لازم و حیاتی است.

مشکلات جایگاه دفن زباله سراوان همچنان باقی است
دکتر «افشین شفقی» معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز گفت: مشکلات زیست محیطی جایگاه مرکز دفن زباله سراوان همچنان به قوت خود باقی است.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که رشت به عنوان مرکز استان فقط درگیر پسماند سراوان نیست، بلکه رودخانه‌های این شهر هم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ رودخانه هایی که توان و ظرفیت گردشگری دارند اما الان به صورت یک مشکل محیط زیستی رخ می نمایند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای رفع مشکل پسماندها و تصفیه آن به حضور یک شرکت دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی اشاره نمود که در این حوزه فعالیت دارد و به عنوان یک شرکت فناور توان رفع برخی مشکلات محیط زیستی استان را دارد.

 بحث آلودگی برای قوه قضائیه بسیار مهم است
دکتر «سید محمد صاحبکار» معاون راهبردی قوه‌ قضائیه نیز به پرسش های برخی از مدیران شرکت های دانش بنیان استان پاسخ داد و بیان کرد که به نکات درستی اشاره شد که باید با همکاری هم برای بخش های محتلف حاکمیت این موارد تبیین شود، چون بحث دانش بنیان مهم است.
وی در پاسخ به مشکل مالیات شرکت های دانش بنیان گفت: در این خصوص نقش مدیریت پارک علم و فناوری و دانشگاه بسیار مهم است که بتوانند با توجیه و آگاهی کافی، امور مالیاتی ارزیابی های شرکت های دانش بنیان را تخصصی تر نمایند و افرادی را به عنوان متخصص در حوزه ارزیابی مالیاتی شرکت های دانش بنیان در نظر بگیرند؛ البته هرجا که در این موضوع وارد شدند، توانستند نتیجه مطلوبی بگیرند.
صاحبکار در خصوص بحث آلودگی و مشکلات سراوان افزود: از منظر حقوق عامه بحث آلودگی برای قوه قضائیه بسیار مهم است و من از دانشگاه گیلان و دانشگاه علوم پزشکی می خواهم که در خصوص این مسئله اگر راهکاری دارند و یا در مواردی نیاز به کمک دارند ،حتما با دادستان استان مطرح تا این مشکلات رفع گردد.