با رویکرد بسترسازی برای همکاری بیشتر زیست ‌بوم فناوری و نوآوری استان گیلان انجام شد

برگزاری رویداد «تامین مالی» با حضور صندوق های سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور

برگزاری رویداد «تامین مالی» با حضور صندوق های سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور

رئیس پارک علم و فناوری گیلان گفت: باید در حوزه تحقیق و توسعه کارهایی جدید و متفاوت صورت بگیرد تا بتوانیم جذابیتی برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های نوآور ایجاد کنیم.
به گزارش نیمرخ/ رویداد سرمایه گذاری « تامین مالی » روز ‌شنبه بیست و نهم دی ماه ۱۴۰۳، به همت پارک علم و فناوری گیلان و مجموعه نوآوری سینا و با حضور 8 صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و با رویکرد بسترسازی برای همکاری بیشتر زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان با حضور فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری و برخی شرکت های دانش بنیان و فناور در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد.
دکتر «امیر ملک پور» رئیس پارک علم و فناوری گیلان بر اهمیت سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه در حوزه‌های استارتاپی تاکید کرد و گفت: موضوعات مهمی که دنبال آن هستیم بحث لزوم توجه بیشتر به سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه و تامین مالی در حوزه‌های استارتاپی است.
وی افزود: با توجه به تجربیات اخیر در زیست بوم نوآوری کشور، عمدتاً اتفاقاتی که رخ داده بیشتر با هدف ترویج این مسئله بوده است. البته با توجه به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه، باید بحث سرمایه گذاری را پررنگ‌تر کنیم. هدایت جریان‌های مالی به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان امری ضروری است.

نیازمند حضور سرمایه گذاران و صندوق های سرمایه گذری  هستیم
ملک‌پور با بیان اینکه تعداد زیادی شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح کشور وجود دارند که در مراحل نوپا هستند و نیاز به حمایت مالی دارند تا بتوانند نقش واقعی خود را در اقتصاد دانش‌بنیان ایفا کنند، تصریح کرد: این رویداد و جمعی که امروز میهمان ما هستند، اعلام علاقمندی کرده‌اند در حوزه سرمایه‌گذاری به شکل‌های مختلف تامین مالی، در کنار ما باشند و این برای ما ارزشمند است. نکته مهم این است که ما برای اینکه به این هدف برسیم، به حضور سرمایه گذاران و صندوق های سرمایه گذری نیاز داریم که آن زنجیره ارزش در این حوزه کاملاً اتفاق بیفتد.
باید برای حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌های نوآور ایجاد جذابیت کنیم
وی بر لزوم وجود ملزوماتی از سمت شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران برای موفقیت در جذب سرمایه‌گذار تاکید کرد و گفت: باید در حوزه تحقیق و توسعه کارهایی جدید و متفاوت صورت بگیرد تا بتوانیم جذابیتی برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های نوآور ایجاد کنیم. بخش مهمی که واقعاً نیاز داریم، بخش تحقیق و توسعه است و نقش دانشگاه و دانشگاهیان در این زمینه حیاتی است.
ملک‌پور به وجود مراکز رشد مشترک پارک‌ علم و فناوری گیلان با مراکز پژوهشی استان اشاره کرد و افزود: این یک زمینه‌ای است که بتوانیم ایده‌هایی که قابلیت تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را دارند را از بخش های تحقیق و توسعه جذب کنیم. البته در این زنجیره ارزش، مالکیت فکری بسیار دارای اهمیت است و باید با حمایت و تقویت این حوزه، صاحبان ایده و سرمایه‌گذار از بابت تملک آن آسوده خیال باشد تا این زنجیره کامل شود.
وی ادامه داد: همچنین، باید در حوزه ارزش گذاری فناوری باید بیشتر کار شود و  این موضوع را بیشتر در زیست بوم فناوری جا بیندازیم تا هر کدام از شرکت‌های فناور بتوانند در حوزه‌های مختلف جذب سرمایه‌های مالی وارد شوند و یک ارزش گذاری واقعی از خود به جای بگذارند.
وی در پایان افزود: برای اینکه بتوانیم در بحث جذب سرمایه‌گذار موفق عمل کنیم، باید از مدل‌های جدید تامین مالی مانند تامین مالی جمعی بیشتر استفاده کنیم و شرکت‌های فناور و استارتاپ‌ها را با سرمایه‌گذاری خطرپذیر رشد دهیم. نه اینکه با تسهیلات بانکی آنها را بدهکار کنیم.
این رویداد با هدف ترویج سرمایه‌گذاری و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان استان طی دو روز در حال برگزاری است و صندوق های پژوهش و سرمایه گذاری مختلفی از سراسر کشور در این رویداد حضور دارند تا با بررسی ایده ها و فناوری های برخی از شرکت های منتخب بتوانند در حوزه تامین مالی گامی موثر در توسعه و تقویت اقتصاد دانش بنیان استان برداشته شود.
اسامی صندوق های پژوهش و سرمایه گذاری خطرپذیر در این رویداد شامل : صندوق پژوهش و فناوری نانو فناوری،صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری،صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی فولاد،صندوق پژوهش و فناوری گیلان،هلدینگ سرمایه گذاری خطر پذیر برسام تک،هلدینگ سرمایه گذاری پیشگامان،کارخانه نواوری هم آوا و هلدینگ سرمایه گذاری کیانوش بودند.