مدیر کل بنادر و دریانوردی استان تاکید کرد

نظارت مستمر بر ایمنی ترددهای گردشگری دریایی در گیلان

نظارت مستمر بر ایمنی ترددهای گردشگری دریایی در گیلان

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر اهمیت ایمنی ترددهای دریایی از اجرای طرح ایمنی گردشگری دریایی و نظارت مستمر بر شناورها در این حوزه خبر داد.
به گزارش نیمرخ/ «حسین یونسی» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به جابجایی حدود ۱۲ هزار گردشگر دریایی در بازه زمانی ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۳ فروردین با اذعان به ظرفیت‌های استان گیلان در حوزه گردشگری دریایی اظهار کرد: این استان با بیش از ۲۷۰ کیلومتر نوار ساحلی و مسیرهای تالابی قابل قایقرانی، سالانه میزبان تعداد زیادی از گردشگران دریایی است.
یونسی گفت: بر اساس اطلاعات ثبت ‌شده در اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، در حال حاضر ۳۵۰۰ فروند قایق تفریحی با ظرفیت هر قایق ۵ نفر، ۴ فروند شناور تفریحی با ظرفیت مجموع ۱۵۳ نفر و ۲۱۲ فروند جت‌اسکی مجاز به ارائه خدمات گردشگری دریایی در سواحل و آبراه‌های استان هستند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با تأکید بر اهمیت ایمنی در ترددهای دریایی، از اجرای طرح ایمنی گردشگری دریایی از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ خبر داد و تصریح کرد: مطابق روال سال‌های گذشته، این طرح با نگاه پیشگیرانه برای کاهش سوانح دریایی اجرایی شده و با ایجاد هسته بازرسی و کارگروه گردشگری دریایی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان، نظارت بر فعالیت‌های گردشگری دریایی با جدیت بیشتری در حال انجام است.
وی افزود: این طرح با همکاری دستگاه‌ها و ارگان‌های مرتبط با گردشگری و دریانوردی، اهدافی مانند شناسایی مراکز و شناورهای فعال در گردشگری دریایی، بازرسی ایمنی و اسنادی شناورها، و ارائه خدمات جستجو و نجات دریایی در سریع‌ترین زمان ممکن را دنبال می‌کند.
یونسی با اشاره به اقدامات گسترده این اداره کل در راستای ایمن‌سازی تردد قایق‌ها و توسعه گردشگری دریایی در استان گیلان تاکید کرد: در این راستا لایروبی آبراه‌های تالابی به میزان ۵۳۸ هزار و ۱۳۳ مترمکعب، لایه‌برداری محدوده شمالی پل غازیان به میزان ۵۰ هزار مترمکعب، برگزاری جلسات هماهنگی برون‌سازمانی با دستگاه‌های همکار برای ارتقای سطح همکاری‌ها، تشکیل تیم ۱۸ نفره کنترل و بازرسی ایمنی برای بازدیدهای روزانه از تعاونی‌های قایقرانی، تدوین طرح ایمنی گردشگری دریایی ویژه نوروز بر اساس دستورالعمل‌های ستاد سفر، هماهنگی با ارگان‌های امدادی دریایی و هوایی جهت استفاده از تجهیزات نجات در مواقع اضطراری انجام شده است.
وی افزود: نشست با مالکان شناورهای تفریحی برای تعیین و تصویب مسیرهای ایمن تردد، ایمن‌سازی مسیرهای پرتردد در تالاب‌ها (نصب بویه، چراغ و بازسازی علائم)، نصب بنرهای فرهنگ‌سازی ایمنی دریایی در ورودی شهرهای ساحلی، تهیه و توزیع بروشور سفرهای دریایی ایمن با طراحی جدید، الحاق یک فروند شناور تخصصی نجات دریایی به ناوگان امدادی استان، گشت‌زنی روزانه شناورهای جستجو و نجات و اعلام هشدارهای ایمنی به گردشگران، برگزاری مانور جستجو و نجات دریایی برای ارتقای آمادگی عملیاتی، احداث اسکله تفریحی در محدوده مارینا بندرانزلی جهت توسعه گردشگری دریایی از دیگر اقدامات در حوزه ایمنی گردشگری دریایی بودند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در پایان از تمامی علاقه‌مندان به گردشگری دریایی درخواست کرد که صرفا از شناورهای دارای مجوز و پلاک ثبتی استفاده کنند و در صورت وقوع شرایط اضطراری، با شماره ۱۵۵۰ مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی این اداره کل تماس بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: ایمنی سفرهای دریایی نیازمند همکاری همه ارگان‌های مسئول همچنین رعایت مقررات از سوی مسافران است و امیدواریم با اجرای دقیق این طرح، نوروزی ایمن و خاطره‌انگیز را برای گردشگران دریایی استان گیلان رقم بزنیم.