سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان :

گیلان رتبه سوم شیوع دیابت در کشور را دارد


	گیلان رتبه سوم شیوع دیابت در کشور را دارد

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان از شناسایی حدود 95 هزار مبتلا به دیابت بالای 30 سال در گیلان خبر داد.
به گزارش نیمرخ گیلان/ دکتر سید محمود رضوانی ،سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همزمان با فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی دیابت ، بر آگاهی بخشی مردم درخصوص این بیماری تاکید کرد و گفت: استان گیلان، رتبه  سوم شیوع دیابت در کشور را دارد.
وی همزمان با فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی دیابت ( ۲۷-۲۱ آبان) اظهارداشت : این روز بزرگترین کمپین آگاهی درخصوص دیابت در دنیا است که هر ساله در ۱۴ نوامبر برگزار می شود.
رضوانی با اشاره به هدف از برگزاری روز جهانی دیابت (که در سال ۱۹۹۱ میلادی از سوی فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی نام گذاری شده)اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت را به عنوان یک مساله مهم بهداشت جهانی عنوان کرد .
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه طی سال های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در دنیا، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، گفت: بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال ( ۲۰ تا ۷۹ سال ) از مردم جهان مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ تعداد بیماران بزرگسال به ۶۴۳ میلیون نفر برسد.
دکتر رضوانی تصریح کرد: بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک و نوجوان مبتلا به دیابت نوع یک هستند و در هر پنج ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می دهد و این رقم در سال ۲۰۲۱ در حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که به علت دیابت، جان خود را از دست داده اند و از سوی دیگر ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به موقع، اغلب آنها  به دیابت مبتلا خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت بیماری دیابت در کشور یادآور شد: در ایران حداقل ۱۴/۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برند که تعداد آن ها بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برآورد می شود و صرفا ۷۵ درصد افراد دیابتی از بیماری خود آگاه هستند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خاتمه با بیان اینکه تعداد مبتلایان شناسایی شده بالای سی سال در گیلان 94 هزار و ۸۴۵ نفر هستند، تاکید کرد: استان گیلان رتبه سوم شیوع دیابت و در عوامل خطری همچون اختلال چربی خون و چاقی  نیز رتبه اول کشوری را دارد ؛ به همین دلیل آگاهی بخشی به مردم در مورد بیماری دیابت و تاکید بر اصلاح شیوه زندگی بیشتر از سال های گذشته درطی  هفته مذکور، باید بیش از پیش در اولویت قرار گیرد.
 روز جهانی دیابت در سال ۱۹۹۱ میلادی از سوی  فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی نامگذاری شد. در سال ۲۰۰۶ سازمان ملل نیز با تصویب قطعنامه منحصر به فرد با عنوان  "دیابت به عنوان یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینه های هنگفت " که خانواده ها، دولت ها و کل جهان با آن مواجه است، چهاردهم نوامبر را به عنوان روز جهانی دیابت مورد تایید قرار داد.