مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان گفت: طی 8 ماه گذشته، مشکل 27 روستای دارای تنش آبی رفع شده و انتظار می رود تا پایان سال، 200 روستای دیگر نیز مشکلشان حل شود.
به گزارش نیمرخ گیلان/ همزمان با سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب ، «مازیار علی پور» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در گفتگوی خبری شبکه باران درباره روند اجرای پروژه های این شرکت توضیحاتی داد و گفت: شاخص بهره مندی آب شرب در سطح استان گیلان حدود 99.96 درصد در حوزه شهری و 84درصد در حوزه روستایی است.
علی پور افزود: امسال با جذب 780 میلیارد تومان اعتبار، 180پروژه آب و چندین پروژه فاضلاب از جمله پکیج تصفیه فاضلاب مسکن مهر 188 واحدی سیاهکل به بهره برداری رسید؛ همچنین طرح های متعددی از جمله پروژه محرومیت زدایی (جهاد آبرسانی)، طرح بزرگ ملی رشت- خمام- انزلی و طرح صندوق توسعه ملی مخصوص روستاها نیز در حال اجرا است.
افتتاح پروژه خط انتقال سنگر به کوچصفهان در دهه فجر امسال
مدیرعامل آبفای گیلان با اشاره به پروژه اجرای خط انتقال سنگر به کوچصفهان اظهار داشت: این پروژه با 13.5کیلومتر لوله گذاری به پیشرفت فیزیکی 100درصد رسیده و در دهه مبارک فجر امسال افتتاح خواهد شد؛ همچنین طرح خط انتقال آب شرب خمام به خشکبیجار 70 درصد پیشرفت دارد و 10 کیلومتر از 14 کیلومتر قرارداد اجرا شده و عملیات احداث مخزن 30 هزار مترمکعبی لاکان نیز حدود 96 درصد اجرایی شده است.
626 روستای گیلان دارای تنش آبی است
علی پور بیان داشت: در سطح استان 626 روستا دارای تنش آبی بوده و حدود 86 روستا فاقد نعمت آب شرب سالم و بهداشتی هستند که این محدودیت با اجرای طرح جهاد آبرسانی در 711 روستای گیلان با اعتباری بالغ بر هزار و 827 میلیارد تومان با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ظرف مدت 30 ماه مرتفع خواهد شد.
وی در ادامه افزود: اجرای این طرح از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز و طی 8 ماه گذشته 27 روستای دارای تنش آبی رفع مشکل شده و 4 روستای غیربرخوردارهم از آب آشامیدنی سالم بهره مند شده اند که انتظار می رود تا پایان سال، 200 روستای مواجه با تنش آبی مشکلشان حل شده و تعداد روستاهای برخوردار به 14 روستا برسد.
مدیرعامل آبفای گیلان خاطرنشان کرد: اجرای پروژه فاضلاب در شهر رشت از سال 69 آغاز شده و 53 درصد از مشترکین شهر رشت به فاضلاب شهری متصل می باشند و آذر ماه امسال طی انعقاد تفاهم نامه ای با قرارگاه خاتم الانبیا مقرر شد با تامین اعتباری بالغ بر 21 هزار میلیارد تومان در مدت زمان 4 الی 5 سال آینده کل شهر رشت به فاضلاب شهری متصل شود.
بالا بودن کیفیت و سلامت آب شرب گیلان
علی پور در ادامه با تاکید بر بالا بودن کیفیت و سلامت آب شرب در سطح استان تصریح کرد: در اجرای طرح جامع ایمنی آب شرب در کشور، رشت دومین شهر در اجرای این طرح بوده است که از سال 93 شروع و در سال 99 به پایان رسید و در سال 1400 شرکت آب و فاضلاب گیلان موفق به کسب گواهینامه 17025 از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد، همچنین لازم به ذکر است شرکت آب و فاضلاب گیلان دارای آزمایشگاه جامع می باشد که در نوع خود کم نظیر است و کیفیت آب شرب به صورت روزانه توسط دانشگاه علوم پزشکی استان مورد آزمایش قرار می گیرد.
وی در خصوص تعرفه آب بهای مصرفی گفت: سرانه مصرف آب آشامیدنی شهروندان گیلانی 167 لیتر در روز است و یک خانوار گیلانی در ماه 5/14 مترمکعب آب شرب مصرف می کند، در سال 1401 دولت حمایت هایی را برای مشترکان کم مصرف در نظر گرفته و تعرفه براساس الگوی مصرف برای 13 مترمکعب، هیچ گونه افزایشی ندارد و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که در یکماه زیر 5 مترمکعب مصرف کنند هزینه آب بهای آنان صفر خواهد بود و مصرف بالای 13 مترمکعب 35 درصد افزایش داشته است که این میزان برای مصرف حدود 15 مترمکعب مصرف ماهیانه با احتساب هزینه آب و فاضلاب و مالیات در حوزه شهری گیلان حدود 20 هزار تومان و در روستا نصف این رقم یعنی 10 هزار تومان است.
محدودیت منابع آب سالم و با کیفیت در گیلان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان با اشاره به محدودیت منابع آب سالم و با کیفیت در گیلان افزود: در راستای مدیریت مصرف آب شرب شرکت برنامه هایی همچون برگزاری جشنواره فراگیری نخستین واژه آب، انعقاد قرارداد با آموزش و پرورش ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همچنین برنامه بازدید از تصفیه خانه آب و تصفیه خانه فاضلاب برای دانش آموزان را هر ساله در دستور کار خود دارد.
علی پور در خاتمه با اعلام آمادگی شرکت آب و فاضلاب استان گیلان در مواجهه با حوادثی چون بارش احتمالی برف و جلوگیری از قطعی آب آشامیدنی مشترکین ، از مردم خواست در صورت بروز مشکل با سامانه 122 که به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به شهروندان است، تماس داشته باشند.