معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تا پایان سال 1401 خانه محیط زیستی فعال می شود، گفت: این خانهها بستر اصلی برای مطالبهگری ، گفت و گو و حل مشکلات محیط زیست هر منطقه است.
به گزارش نیمرخ گیلان به نقل از ایسنا، نورالله مرادی در آیین افتتاح 40 خانه محیط زیست در زنجان اظهار داشت :افتتاح ۴۰ خانه محیطزیست به معنی فراهمسازی فضایی برای آموزشها و تبیین مولفه و سیاستهای مردمیسازی محیطزیست است؛ یعنی ما بستری با هدف مطالبهگری و گفتوگو ایجاد کردهایم.
وی با بیان اینکه خانه محیطزیست محلی برای کنشگری فعالان زیستمحیطی و زمینهای برای آموزش، پژوهش و رفع چالشهای هر منطقه خواهد بود، اضافه کرد: این خانهها فرصت را برای مردم فراهم میکنند تا دغدغههای محیطزیست، سلامت و حفظ محیطزیست مبتنی بر معیارها و استانداردهای متعالی هر منطقه، مطرح شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه خانههای محیطزیست محلی برای هماندیشی و حل مسائل مربوط به محیطزیست است، ابراز کرد: این خانهها در سطح کشور با استقبال مواجه شده و در تلاش هستیم دریچهای برای ورود مردم به مسائلی که چالش آنها است ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اهمیت محیطزیست، نقش مردم و مدیران استانی و اصل ۵۰ قانون اساسی در این حوزه، بیان کرد: مردم دغدغه صیانت و حفاظت از محیطزیست را دارند از اینرو تاسیس این خانهها را باید به فال نیک گرفت چرا که باید گفتوگو و حرفهای یکدیگر را تحلیل و آنالیز کنیم و از دل آنها به راهکارهایی برای حل معضلات و مشکلات محیطزیست برسیم.
مرادی با بیان اینکه یافتن مخاطب جدید یکی از اقدامات محیطزیست است، افزود: هر شهروندی باید تولیدکننده مباحث رسانهای و مفید زیستی باشد از اینرو باید با استفاده از ظرفیتهای مردمی از بحث آموزش بهخصوص آموزشهای رسانهای بهره برد.
مرادی با بیان اینکه تا پایان امسال، ۱۴۰۱ خانه محیط زیست در سطح کشور افتتاح خواهیم کرد، یادآور شد: تا به امروز با احتساب این ۴۰ خانه در زنجان، ۱۲۶ خانه محیطزیست در کشور افتتاح شده است که در این فرصت باقی مانده سایر خانهها نیز تاسیس خواهیم کرد.
وی افزود: در حوزه آموزش محیطزیست بسیار ضعیف عمل کردهایم؛ مخاطبان آموزشهای ما مردم هستند، پس باید با زبان مردم صبحت کرد. در راستای سیاست مردمیسازی محیطزیست نیاز به نیروهای جوان و افراد با تجربه در کنار هم هستیم.