معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گیلان گفت: طی ۱۰ ماه گذشته ، کمیته امداد گیلان با پرداخت ۹۱۹میلیارد تومان تسهیلات، ۱۴ هزار و ۳۱۰فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کرده است.
به گزارش نیمرخ گیلان به نقل از ایرنا/ حبیب اله رضا دوست این فرصت های شغلی را در بخش های کشاورزی، خدمات و صنعتی عنوان کرد و افزود: یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره ۱۶، تبصره ۱۸ و صندوق ولایت امداد برای بخش اشتغال کمیته امداد استان پیش بینی شده که تاکنون حدود ۹۲۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغالزایی مددجویان با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه فردی که توانایی کار دارد، قرار نیست همواره تحت پوشش کمیته امداد بماند، افزود: رویکرد کمیته امداد توانمند کردن و مهارت آموزی مددجویانی است که توانایی انجام کار دارند تا بتوانند با خودکفا شدن، از مهارت خود برای ایجاد در آمد مناسب و رفاه بیشتر استفاده کنند.
رضا دوست با بیان اینکه ۵۰ درصد فرصت های شغلی کشور باید توسط این نهاد ایجاد شود، از جشن توانمند سازی و خودکفایی چهار هزار نفر از مددجویان کمیته امداد استان در نیمه دوم بهمن ماه امسال خبر داد.
معاون اشتغالزایی و خودکفایی کمیته امداد گیلان با اشاره به اینکه این نهاد به دو مدل هدایت شغلی و راهبری شغلی؛ اشتغالزایی و توانمند سازی مددجویان را اجرا می کند، اظهار داشت: در هدایت شغلی مددجویان توانایی اولیه برای ساماندهی کسب و کار دارند اما فاقد مهارت، سرمایه و توان فروش هستند.
وی ادامه داد: درباره راهبری شغلی مددجویان فاقد توانمندیهای اولیه، برای تولید و اشتغال نیازمند راهبرانی هستیم که به اصطلاح دست آنان را گرفته و قدم به قدم پیش می رود؛ در این روش مددجویان را به راهبران شغلی که یک کارآفرین و صاحب یک بنگاه اقتصادی است، وصل می کنیم .
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گیلان خاطر نشان کرد: در مدل یاد شده، اشتغالزایی از آموزش تا اشتغال توسط کارآفرین حرفه ای یا همان راهبر انجام می شود.
رضا دوست یادآورشد: گاهی مددجو مهارت لازم را دارد و می تواند حتی برای دیگران نیز کارافرینی کند که به این مددجویان برای اشتغالزایی شان تسهیلات کارآفرینی پرداخت می شود .
وی با بیان اینکه سیاست اصلی کمیته امداد توانمند سازی اقتصادی مددجویان در بخش های مختلف اعم از کشاورزی، خدمات و صنعتی است، تصریح کرد: مددکاران در شهرستانها مددجویانی را که توانمندی کار دارند، شناسایی و جهت مشاوره شغلی به حوزه اشتغال معرفی می کنند.
وی اظهار داشت : برهمین اساس به افرادی که مهارت ندارند، آموزش های لازم توسط سازمان های مربوطه و متولی با هزینه کمیته امداد به صورت رایگان داده می شود.
رضا دوست تصریح کرد: گاهی مددجویان با استفاده از خدمات کارفرمایی بهکار گرفته می شوند که در این صورت، کمیته امداد تا دو سال بیمه این مددجویان فعال را برعهده می گیرد و یا به ازای جذب هر نیرو، به صاحب بنگاه اقتصادی تا سقف چهار میلیارد تومان با سرانه ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرص الحسنه پرداخت می کند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گیلان آموزش ها را شامل سه سطح دانست و افزود: بخشی از آموزش ها مقدماتی، بخشی مهارتی و بخشی هم توسعه و پایدار سازی است.
رضا دوست با بیان اینکه کمیته امداد برای اشتغالزایی پایدار مددجویان تمامی مراحلی که باید فرد طی کند تا اشتغالش پایدار بماند حمایت و پشتیبانی می کند، گفت: کمیته امداد استان از مرحله آموزش تا بازاریابی، مددجویان را پشتیبانی و حتی با خرید تضمینی تولیداتشان از آنان حمایت می کند.
بیش از ۱۲۷ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد گیلان قرار دارند.