دیدار سرکنسول ایران در کازان روسیه با رییس اتاق بازرگانی گیلان :

گیلان در صنایع سلولزی، صنایع غذایی، قطعات خودرو، داروسازی و فولاد از قطب‌های تولید کشور است


	گیلان در صنایع سلولزی، صنایع غذایی، قطعات خودرو، داروسازی و فولاد از قطب‌های تولید کشور است

سرکنسول ایران در کازان روسیه با حضور در اتاق بازرگانی گیلان و دیدار با رییس اتاق بازرگانی گیلانی که تعدادی از تجار و تولیدکنندگان استان نیز حضور داشتند،به تببین فرصت‌های اقتصادی در تاتارستان روسیه پرداخت.
به گزارش نیمرخ گیلان/ رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان به توانمندی‌های اقتصادی و زیرساختی گیلان در حوزه تجارت، بازرگانی، خدمات، کشاورزی و تولید اشاره کرد و گفت:  روند توسعه زیرساخت‌های تجارت در گیلان که از استان‌های پیشگام در تجارت با روسیه است در حال تکمیل شدن است و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز به توسعهد زیرساخت‌ها اهتمام دارد اما از سویی آنچه که امروز همانند توسعه یرساخت‌ها پیش نمی‌رود توسعه نرم افزاری زیرساخت‌ها است.
هادی تیزهوش تابان که ریاست اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه را نیز عهده دار است تصریح کرد: موضوعات بانکی و انتقال ارز از مشکلات بزرگ تجار و صادر کنندگان است که می‌طلبد برای توسعه مناسبات اقتصادی و حضور موثرتر در حوزه کشورهای اوراسیا از جمله روسیه که شریک مهم تجاری ایران است تدبیری اندیشیده شود.
رییس اتاق بازرگانی گیلان ادامه داد: سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه مکانی برای نمایش و توانمندی‌های تولیدی و صنعتی ایران است و سکویی برای پرتاب کالاهایی ایرانی به روسیه است که قطعا می‌تواند بهترین فرصت صادراتی برای تولیدکنندگان داخل باشد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، کازان را از شهرهای مهم روسیه در حوزه تجارت و بازرگانی ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه حضور سرکنسول جدید ایران در تاتارستان می‌تواند زمینه و بستر فضای اقتصادی برای تجار و تولیدکنندگان دو استان گیلان و کازان را فراهم نماید، اضافه کرد: گیلان در بخش تولید از جمله صنایع سلولزی، نئوپان و‌ام دی اف، صنایع غذایی، قطعات خودرو، داروسازی و فولاد از قطب‌های تولید کشور است، خاطر نشان کرد: تلاش دو کشور ایران و روسیه بر گسترش مناسبات اقتصادی است، اتاق بازرگانی در همین راستا ضمن شناساندن بازارهای مهم تجاری از جمله تاتارستان که در نزدیکی ولگا قرار دارد، انتقال مشکلات به مدیران بالا دستی و از طریق سرکنسولگری‌ها به مسوولان کشورهای هدف می‌تواند سهم تجارت ما را با رشد مناسبی روبرو نماید.

شرایط تجارت با روسیه در هیچ زمانی به اندازه اکنون فراهم نبوده است
داوود میرزاخانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان روسیه در این نشست ابتدا ضمن آشنایی با تجار و تولید کنندگان حاضر به گوشه‌ای از توانمندی‌های اقتصادی، بازرگانی، دانشگاهی و کشاورزی منظقه تاتارستان اشاره کرد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان پایتخت تاتارستان، با بیان اینکه شرایط تجارت با روسیه در هیچ زمانی به اندازه اکنون فراهم نبوده است، افزود: ترک بازار روسیه از سوی شرکت‌های اروپایی فرصت طلایی برای حضور قدرتمند تجار ایرانی در بازار روسیه محسوب می‌شود، اما با وجود روابط سیاسی مطلوب ایران با روسیه هنوز در حوزه اقتصادی از کشورهایی مانند چین و ترکیه عقب هستیم.
به گفته میرزاخانی طبق موافقت‌نامه تجارت آزاد با کشورهای اوراسیا قرار است تعرفه صادرات ۷۵۰۰ قلم کالا به‌صورت پلکانی و طی فرآیند ۱۰ساله به صفر برسد، که این امر تحول بزرگی درتجارت خارجی کشورمان به وجود خواهد آورد که امیدوارم فعالان اقتصادی از این فرصت به خوبی بهره ببرند.
میرزاخانی با اشاره به صعود ترکیه از رده یازدهم به رده دوم شرکای تجاری روسیه و همچنین افزایش چشم‌گیر حجم مبادلات تجاری چین با روسیه ادامه داد: کشورمان فرصت مغتنمی برای حضور در حوزه صنعت روسیه دارد و اگر صنعت‌گران کشورمان از این فرصت به خوبی استفاده کنند، حتی در صورت بهبود روابط روسیه و کشورهای غربی این بازار را در آینده نیز در اختیار خواهند داشت.
به اذعان او ماشین‌سازی امیدی لاهیجان از شرکت‌های توانمند ماشین‌سازی صنایع غذایی ایران است که شرکتی بسیار شناخته شده و دارای کارنامه است و این شرکت‌ها می‌توانند ظرفیت و قابلیت خود را به کشور روسیه عرضه کنند و سرکنسولگری هم حمایت لازم را دارد.
سرکنسول ایران در کازان روسیه در همین رابطه به روابط کاری خوب روسیه با اروپا و عدم شناخت روس‌ها از ایران اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این موضوعات از جمله دلایلی بود که روسیه در گذشته روابط تجاری جدی با کشورمان نداشت، یادآور شد: عدم شناخت بزرگ‌ترین مانع ما در راه توسعه روابط تجاری با این کشور است، چون روس‌ها از پیشرفت‌ها و توانمندی‌های کشورمان در حوزه صنعت آگاهی ندارند.

سرکنسول ایران در کازان اعتمادسازی و شناخت از بازار را از پیش شرط‌های مهم در بازار روسیه برشمرد و از شرکت کاله که موفق به گواهی و کد استاندارد روسیه بوده است و حضور موفقی در بازار روسیه دارد نام برد و با برشمردن ظرفیت‌های موجود دیگر برای صادرات از جمله صنایع غذایی و محصولات کشاورزی، تجهیزات و مصالح ساختمانی، محصولات پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، محصولات کشاورزی، کیف، کفش و چرم به روسیه، اشاره داشت و افزود: ورود اولیه به بازار روسیه به دلیل استانداردهای سخت‌گیرانه آن‌ها مشکل است اما با جلب اعتماد در بازار روسیه می‌توان فرصت‌های اقتصادی و مالی طولانی مدتی را در روسیه فراهم کرد.
میرزاخانی از ۱۶ تا ۱۸ تیرماه امسال که نمایشگاه اینوپروم که بزرگ‌ترین رویداد صنعتی در روسیه توصیه داشت که شرکت‌های گیلانی موفق در آن حضور داشته باشند و اضافه کرد: این نمایشگاه مهمترین فضا برای شرکای تجاری خواهد بود و نمایشگاه کازان سامیت هم در سال جاری فرصتی برای حضور شرکت‌های ایرانی است تا بتوانند در بازار روسیه حضور پر رنگ‌تری داشته باشند.
کازان یا قازان پایتخت تاتارستان در جمهوری روسیه است. این شهر که از پر جمعیت‌ترین و مهم‌ترین شهر‌های روسیه به شمار می‌آید؛ پایتخت سوم روسیه و به علت میزبانی جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۱۸ در ابن شهر، پایتخت ورزشی روسیه نیز به حساب می‌آید. سازمان جهانی یونسکو هزارساله شدن کازان در سال ۲۰۰۵، را به علت مکانی پر آرامش برای زندگی مسالمت‌آمیز میان مسیحیان و مسلمانان بودن جشن گرفت.
همانطور که گفته شد کازان یا قازان پایتخت تاتارستان و از مهم‌ترین شهر‌های روسیه است؛ این شهر که در قسمت شرقی روسیه‌ی اروپایی کازان قرار دارد، محل تلاقی رود‌های ولگا و کازانکا است. برای سفر کردن به این شهر می‌توان از راه هوایی به فرودگاه کازان که حدود ۳۰ کیلومتر از شهر کازان فاصله دارد اقدام کرد.
این جمهوری در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد.