برگزاری جلسه ستاد راهبردی دومین سالانه شهر خلاق خوراک رشت

زمینه سازی شهرداری رشت برای افزایش میزان ماندگاری مسافران و گردشگران

زمینه سازی شهرداری رشت برای افزایش میزان ماندگاری مسافران و گردشگران

شهردار رشت با تاکید بر اینکه دومین سالانه شهرخلاق در راستای افزایش میزان ماندگاری مسافران و گردشگران ورودی به این شهر برگزار می‌شود، گفت: چشم انداز ما در شهرداری رشت نهادینه سازی فستیوال خوراک رشت در سطح کشور است.

به گزارش نیمرخ گیلان/ جلسه ستاد راهبردی دومین سالانه شهر خلاق  رشت امروز شنبه ششم خرداد ۱۴۰۲ با حضور رحیم شوقی شهردار رشت،  محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی، علیرضا تاج شهرستانی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی، سید حسین رضویان عضو شورا، محسن سماکچی رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری شورا، ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان و تعدادی از مدیران شهری برگزار شد.

برندسازی، دستاوردهای بسیار بزرگی را برای شهر رشت و گیلان به ارمغان می‌آورد

شهردار رشت در این جلسه ضمن قدردانی از همکاری و کار مشترک سایر دستگاه ها برای برگزاری موفقیت آمیز دومین سالانه شهر خلاق  اظهار داشت: برندسازی و موفقیت در آن ، دستاوردهای بسیار بزرگی را برای شهر رشت و استان گیلان به ارمغان می‌آورد.

شوقی با تاکید بر اینکه دومین سالانه شهرخلاق در راستای افزایش میزان ماندگاری مسافران و گردشگران ورودی به این شهر برگزار می‌شود، عنوان کرد: چشم انداز ما در شهرداری رشت نهادینه سازی فستیوال خوراک رشت در سطح کشور است تا بواسطه چنین حرکتی گردشگران از زمان برگزاری این رویداد اطلاع داشته و همه ساله در آن شرکت کنند.

شهردار رشت اضافه کرد: از آنجا که توسعه و پیشرفت حلقه‌های به هم پیوسته‌ای دارند بنابراین فستیوال خوراک رشت که قرار است به شکل ملی و با حضور شهرهای خلاق ایران برگزار شود به توسعه گردشگری شهری و اقتصاد گردشگری این شهر کمک می‌کند.

حفظ میراث شهر رشت در حوزه هنر آشپزی و موسیقی محلی

«علیرضا تاج شهرستانی» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت هم در این جلسه پخش زنده صدا و سیما و تبلیغات محیطی برای این رویداد ملی را اثرگذار دانست و یادآور شد: در کنار برگزاری دومین سالانه شهر خلاق خوراک باید روی دیگر داشته‌ها و جاذبه‌های شهر رشت هم متمرکز شد تا شهر رشت بهتر از همیشه به همگان شناسانده شود.

تاج شهرستانی ضمن تاکید بر لزوم حفظ میراث شهر رشت در حوزه هنر آشپزی و یا موسیقی محلی افزود: با توجه به حضور میهمانان کشوری در دومین سالانه شهر خلاق خوراک رشت ، پیشنهاد می‌کنم برای تبلیغ ورزش محلی این خطه هم برنامه‌ای تدارک دیده شود.

تاکنون از عنوان شهر خلاق، چیزی حاصل رشت نشده است

«سیدحسین رضویان» عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه تاکنون از عنوان دهان پرکن شهر خلاق، انتفاعی برای رشت پدید نیامده است، تصریح کرد: با وجود اینکه موافق برگزاری چنین رویدادهایی هستم، اما پرداخت  گلخانه‌ای و همایشی به فرصت‌های توسعه شهر منجر شده تا از عنوان دهان پرکن شهر خلاق، انتفاعی برای رشت به وجود نیاید.

این عضو شورای اسلامی شهر رشت ادامه داد: فلسفه شهرهای خلاق در دنیا پیوست سه مفهوم انسان، فرهنگ و اقتصاد است و در چنین جلساتی جای اداره فرهنگ و اتاق اصناف را خالی می‌بینم.

رضویان در ادامه اذعان کرد: آن چیز که مردم انتظار دارند اینست که از چنین عناوینی انتفاعی برای شهر و شهروند حاصل شود یعنی اگر کسی در این شهر مشغول به اقتصاد خردی است، اقتصاد خردش در مسیر  تبدیل شدن به یک اقتصاد کلان قرار بگیرد و آن که معطوف به  اقتصاد کلانی در حدود  یک شهر است فرایند رشد شهر خلاق او را به یک بستر منطقه ای و بین المللی متصل نماید.

وی افزود: مردم جای همراهی و همکاری نهاد مدیریت شهر با دستگاه هایی مانند اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتاق اصناف و حتی نهاد مسئولیت سیاسی استان را کمرنگ می‌بینند.

میراث فرهنگی گیلان نگاه ویژه‌ای به مقوله شهر خلاق خوراک رشت داشته باشد

«محسن سماکچی » رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری نیز در این جلسه ابراز داشت: شهرداری رشت و شوراهای اسلامی در حوزه شهر خلاق خوراک تلاش بسیاری انجام داده و باید دیگر دستگاه‌ها از جمله میراث فرهنگی استان گیلان هم در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.
سماکچی اذعان کرد: باید زیرساخت‌ها به گونه‌ای فراهم می‌شد تا بتوانیم صنایع دستی رشت به ویژه رشتی دوزی را به همه دنیا صادر کنیم و به عنوان یک شهروند از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان می خواهم نگاه ویژه‌ای به مقوله شهر خلاق خوراک، صنایع دستی و کاروانسراهای شهر رشت داشته باشد.