مدیرکل تامین اجتماعی گیلان عنوان کرد

آمار بالای طلاق های صوری در گیلان

آمار بالای طلاق های صوری در گیلان

مدیرکل تامین اجتماعی گیلان گفت: متاسفانه آمار طلاق های صوری در استان علیرغم ادامه زندگی با همسر، به اشکال مختلف روز به روز در حال افزایش است.

به گزارش نیمرخ/«کیوان مرتضوی» در گفت و گویی رشد بی رویه آمار طلاق های صوری با هدف سوء استفاده از قوانین و کسب منافع درآمدی در برخی خانواده ها را پدیده ای شوم در عرصه فرهنگی کشور دانست.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر وارد شدن واژه ای ناهنجار و نامانوس با فرهنگ و اصول ارزشی و اعتقادات دینی ما تحت عنوان «طلاق های صوری» به منزله یک پدیده شوم و غیراخلاقی در جامعه رواج یافته و به شکلی درد آور و تاسف بار به مثابه لکه سیاهی در عرصه های فرهنگی اجتماعی کشور ریشه دوانده ، افزود : در این بین حجم و نسبت بالای آمار آن در استان ، نام گیلان را در سطح کشور خدشه دار و انگشت نما کرده است .
مرتضوی اظهار داشت: پیش بینی قانونگذار به منظور بهره مندی فرزندان اناث از مستمری پدر فوت شده در مواجهه با بحران طلاق برای کاهش و از بین بردن آسیب های اجتماعی وارده بر جامعه بانوان مطلقه یک فرایند منطقی و مصداقی از اراده برای جلوگیری از برخی آثار مخرب و ... بوده اما متاسفانه اجرای آن همچون بسیاری از موارد دیگر، با دور زدن قانون توسط برخی شهروندان و سوء استفاده از بستر فراهم شده با اهداف شخصی و کسب منابع درآمدی همراه بوده که در تمام کشور نمونه هایی از آن مشهود است.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان گفت: شرایط فعلی بیانگر آن است که متاسفانه از حیث آماری و گزارش های واصله، تعداد و حجم موارد تخلف با به ثبت رساندن طلاق های صوری علیرغم ادامه زندگی با همسر به اشکال مختلف روز به روز در حال افزایش بوده و استان گیلان در این پدیده قبیح و مغایر با شئون فرهنگی و اعتقادی در زمره بالاترین آمار است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد مولفه های اقتصادی و مشکلات معیشتی را عامل اصلی این امر معرفی می کنند، ولی به نظر می رسد مشکلات فرهنگی ، کم رنگ شدن باورهای دینی و اعتقادی از قبیل چشم پوشی و عدم درک مصداق کلاهبرداری بودن و تقلب کردن برای این برخورداری و گناه بودن تعدی و دست درازی به حق الناس و زرنگی تلقی نمودن این دریافت من غیرحق از منابع سازمانی (که خود مصداق بارز دزدی از حقوق دیگر صاحبان واقعی است)، از عوامل موثر در گسترش روزافزون این پدیده در جامعه است.
مرتضوی افزود: متاسفانه از آنجا که علیرغم بررسی ها ، مشاهدات و گزارش های مردمی متعدد مبنی بر تداوم زندگی مشترک برخوردارشوندگان ، اثبات و انجام امور حقوقی و اداری مربوطه با فرایندی پیچیده و زمانبر همراه بوده و محدودیت های موجود ، معذورات اخلاقی و مفاد قانونی نیز اجازه ورود مستقل این سازمان در تمام زمینه ها برای رسیدگی و کنترل دقیق را میسر نمی سازد ، باید تلاش کرد با هدف صیانت از حقوق تمامی بیمه شدگان و بازنشستگان و همچنین جلوگیری از بیشتر شدن ضریب نفوذ این بی فرهنگی و بی اخلاقی در جامعه که کمترین آثار آن لکه دار شدن نهاد خانواده و در ادامه از بین رفتن زشتی این پدیده خواهد بود، برای کنترل ، مهار و ریشه کنی آن اقدامات جدی صورت گیرد .
وی بیان کرد:استفاده از ظرفیت تریبون ها و جایگاه های در اختیار و پتانسیل موجود در آگاهی بخشی در جلسات و نشستها توسط روحانیون و کارشناسان ، تحلیل ابعاد فقهی و شرعی این مسئله توسط مراجع تقلید ، جرم تلقی نمودن آن و سختگیری بیشتر مراجع صادر کننده حکم طلاق در پرونده های توافقی (که احتمال این پدیده در آن مشهود است) در کنار اقدامات فرهنگی از طریق رسانه و حتی پیش بینی بازنگری در اجرای قانون مربوطه، از جمله مواردی است که می توان در این مسیر به آن متوسل شد.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان تاکید کرد: بی تردید پیگیری این مهم بر اساس رسالت مسئولیت اجتماعی با توجه به موارد پیشگفت فقط برای صیانت از اموال سازمان تامین اجتماعی که خود حق الناس و متعلق به بیمه شدگان است نبوده بلکه از بین رفتن قبح این فعل و تبدیل شدن آن به یک فرهنگ و رویکرد در بسیاری از خانواده ها و خدشه دار شدن اصول اجتماعی و بنیان این کانون زیربنایی جامعه، ضرورت این مشارکت همگانی را به عنوان یک وظیفه خطیر الزام آور می نماید .