کد خبر : 16346 تاریخ انتشار : ۱۴بهمن ۱۴۰۳ ساعت 22:35
با دستور استاندار در نشست شهرداران گیلان

شهرداران گیلان مکلف به پیگیری جدی طرح تفکیک زباله از مبدا شدند

شهرداران گیلان مکلف به پیگیری جدی طرح تفکیک زباله از مبدا شدند

استاندار گیلان با اشاره به نقش اساسی تفکیک زباله از مبدا در مدیریت بحران پسماند و زباله در استان گفت: با توجه به اینکه اجرایی شدن تفکیک زباله از مبدا می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات حوزه پسماند در استان باشد، شهرداران  باید با جدیت این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.
 به گزارش نیمرخ/ «هادی حق‌شناس» ظهر امروز در همایش شهرداران استان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری چنین جلساتی به احصاء مشکلات در حوزه‌های مختلف کمک می‌کند، اظهار داشت: در این جلسات مشکلات ۵۶ شهر استان احصاء و بدون واسطه به استانداری‌ اعلام می شود که نقش مهمی در حل مشکلات استان به طور دقیق دارد.
 وی با تاکید بر وجود گفتمان مشترک در بین مسئولان در گیلان گفت: در بین مسئولان گیلانی و شهرداران، گفتمانی مشترک وجود دارد و امروز تمامی شهرداران مسئله نخست استان را پسماند می‌دانند.
 استاندار گیلان یکی از اولویت‌ها و دغدغه های اصلی شهرداران را موضوع پسماند دانست و افزود: برای شهرداران موضوع پسماند بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و اکنون این معضل به اولویت‌ نخست تمامی مسئولان و شهرداران تبدیل شده است، لذا خیلی سریع باید تصمیمات مهم و سخت در این خصوص  گرفته شود.
 حق‌شناس با بیان اینکه مدیریت پسماند تنها از دو روش دفع یا دفن امکان پذیر است، تصریح کرد: امکان دفن زباله در استان وجود ندارد زیرا به دلیل بالا بودن سطح آب های زیر زمنی، شیرابه زباله وارد آب‌های زیرزمینی شده و محیط زیست استان را با مخاطره رو به رو می‌کند، لیکن بخشی از زباله استان باید به کود و کمپوست تبدیل می‌شود؛ لذا تکلیف دو سوم از زباله مشخص و باید برای مابقی با احداث و تفکیک زباله از مبدا، آن را ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به نقش تفکیک زباله از مبدا در تمامی شهرهای گیلان گفت: تفکیک زباله از مبدا می تواند بسیاری از مسائل حوزه پسماند را حل کند از این رو باید شهرداران این حوزه را جدی بگیرند.
 استاندار از بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومانی شهرداری‌های استان خبر داد و افزود:  نیمی از این بودجه مربوط به شهرداری رشت است که باید بخشی از آن صرف حوزه عمرانی و زیرساختی و بخش دیگر آن در حوزه زیباسازی و مبلمان شهری هزینه شود.
 حق‌شناس یکی از مشکلات گیلان را کمبود زمین جهت احداث مسکن دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا مرتفع سازی در دستور کار قرار دارد؛ برهمین اساس شهرداران با شناسایی اراضی مناسب و ایجاد شهرک های مسکونی مرتفع  می توانند به رفع  مشکل کمبود مسکن در گیلان کمک کنند.
 وی  با تکلیف به شهرداران و دهیاران در خصوص توجه به کاشت درخت و ایجاد فضای سبز در معابر شهری بیان کرد: صدور مجوز پایان کار پروانه ساختمانی از سوی شهرداری ها و دهیاری ها باید منوط به کاشت حداقل دو اصله درخت در مقابل ساختمان باشد.
 گفتنی است در این جلسه که با حضور مهندس غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار شد، هر یک از شهرداران به بیان نقطه نظرات خود در حوزه‌های مختلف پرداختند.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید