نمایشگاه «حقوق بشر در سایه» با مشارکت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در نگارخانه هنر مدرن زیباکنار رشت گشایش یافت.
به گزارش نیمرخ/ نمایشگاه هنری «حقوق بشر در سایه» با هدف برجسته سازی دردها و رنجهای قربانیان تروریسم در ایران و جهان با حضور جمعی از هنرمندان، فعالان فرهنگی و خانوادههای قربانیان در نگارخانه هنر مدرن زیباکنار رشت آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه حاصل همکاری مشترک انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و نگارخانه هنر مدرن زیباکنار است و آثاری از جشنواره نقاشی «حقوق بشر در سایه» را به نمایش گذاشته که در سال ۱۴۰۰ با محوریت بازنمایی هنری فجایع تروریستی برگزار شده بود.
در این نمایشگاه دهها اثر نقاشی از هنرمندان مختلف کشور به نمایش درآمده که هر یک به نحوی تلاش دارد لایههای پنهانتر نقض حقوق بشر در قبال قربانیان تروریسم را از زاویه دید هنری روایت کند.
سوژههایی همچون درد و سوگ بازماندگان، خاطره فرزندان یتیم شده، تنهایی مادران داغدار و سکوت رسانهای درباره فجایع تروریستی، از مضامین اصلی این آثار است.
از جمله برجسته ترین بخشهای نمایشگاه میتوان به آثار مرتبط با حادثه تروریستی دهه هفتاد در اهواز اشاره کرد؛ نقاشیهایی که رنج و روایت خانوادههای جلیزاوی و بیت سالم را که در حملات گروهک منافقین آسیب دیدهاند، به تصویر کشیدهاند.
در این نمایشگاه همچنین اثری اختصاصی از خانم «گلرخ مهری» از جانبازان انفجار پمپ بنزینی در تهران که در جریان آن دچار آسیب شدید جسمی شد، مورد توجه بسیاری از بازدید کنندگان قرار گرفت.
«هنر» ابزاری برای مقابله با تروریسم است

«حسین آقائیپور» مدیر نگارخانه هنر مدرن زیباکنار رشت در جمع خبرنگاران حاضر در این نمایشگاه با تأکید بر اهمیت پیوند میان هنر و حقوق بشر اظهار کرد:هنر ابزاری برای مقابله با تروریسم است .
وی افزود: نمایشگاه حقوق بشر در سایه، حاصل تلاشی جمعی برای استفاده از زبان هنر در بازخوانی و بازتاب رنجهایی است که قربانیان تروریسم متحمل شدهاند.
آقائیپور با اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان تروریسم است و ۲۳ هزار شهید ترور دارد، تصریح کرد: بسیاری از این وقایع به دلایل مختلف کمتر در معرض دید افکار عمومی قرار گرفتهاند و هنر میتواند زبان رسای بیان این روایتهای ناگفته باشد.
مدیر نگارخانه هنر مدرن ادامه داد: امسال نیز در نظر داریم دومین دوره این جشنواره را برگزار کنیم و از تمامی هنرمندان گیلان و دیگر استانها دعوت میکنیم با خلق آثار هنری در این مسیر انسانی و فرهنگی مشارکت کنند؛ چرا که هنرمندان میتوانند صدای بی صدایانی باشند که قربانی تروریسم شدهاند.
وی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم در آیندهای نزدیک، زمینه حضور این آثار را در نمایشگاههای بینالمللی فراهم کنیم تا پیام هنری این آثار به گوش جامعه جهانی نیز برسد؛ ما باید صدای مظلومیت این افراد را از طریق هنر به دنیا منتقل کنیم.

نمایشگاه «حقوق بشر در سایه» پیش از این در شهرهای تهران و رشت نیز برگزار شده و این سومین نوبت نمایش سراسری آن در سطح ملی است.
بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد است و علاقهمندان میتوانند تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴همه روزه از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۸ عصر به نگارخانه هنر مدرن زیباکنار مراجعه و از این آثار دیدن کنند.