استاندار گیلان از آغاز عملیات اجرایی خط آهن رشت - آستارا خبر داد و گفت: با توجه به اهتمام ۲ کشور ایران و روسیه، عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا به زودی آغاز خواهد شد.
به گزارش نیمرخ/ «هادی حقشناس» صبح امروز (شنبه) در گفت وگوی زنده تلویزیونی برنامه صبح تازه سیمای مرکز گیلان با اشاره به احداث زود هنگام راه آهن رشت آستارا اظهار کرد: با توجه به اهتمام ۲ کشور ایران و روسیه، عملیات اجرایی راه آهن رشت-آستارا به زودی آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت بالقوه بندر آستارا در ترانزیت کالا در سطح استان و حتی کشور گفت: سه مد حمل و نقلی جادهای، ریلی و دریایی در گیلان و مرز آستارا وجود دارد که این امر میتواند به توسعه گیلان در بخشهای مختلف کمک کند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به بازگشایی دوباره بخش مسافری مرز آستارا افزود: بنده به عنوان استاندار گیلان رئیس جمهور را در سفر به کشور آذربایجان همراهی خواهم کرد و یکی از اهداف این سفر در کنار توسعه بخش ترانزیت در مرز آستارا راهاندازی دوباره بخش مسافری این مرز است که از زمان کرونا تاکنون بسته شده است.
حقشناس با اشاره به برقراری پروازهای مختلف از شهرهای مهم عراق به رشت با استفاده از ظرفیت شرکت هواپیمایی العراقیه، تصریح کرد: با فعالیت این خط هوایی حداقل هفتهای هشت پرواز از شهرهای مختلف عراق به رشت خواهیم داشت که ضمن فراهم آوردن زمینه مسافرت راحت برای زائرین گیلانی عتبات، گردشگران عراقی را به مناطق مذهبی و سیاحتی استان و کشور منتقل خواهند کرد.
وی ادامه داد: با هماهنگیهای انجام شده با سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاهها تصمیم بر این داریم تا پروازی که از سه شهر نجف، بصره و بغداد به رشت انجام میشود بتواند پروازهایی را به کشورهای روسیه، تاجیکستان، ترکیه و ارمنستان نیز جهت انتقال مسافران خارجی انجام دهد.
استاندار گیلان با بیان اینکه در سال جاری طول باند فرودگاه سردار جنگل رشت افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: به لحاظ تعداد پروازهای انجام شده فرودگاه سردار جنگل در نوروز سال جاری به نسبت سال گذشته از رتبه ۱۷ به ۹ در میان ۶۰ فرودگاه کشور ارتقاء یافته است که یقیناً این آمار در سال جاری بیشتر خواهد شد.
حقشناس با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت های ارتباطی استان به ویژه خطوط هوایی تاثیر بسزایی در ایجاد و رونق اقتصادی و افزایش میزان سرمایه گذاری در گیلان خواهد داشت، بیان کرد: در همین راستا انتظار می رود در کنار افزایش خطوط پروازی فرودگاه سردار جنگل رشت با خریداری و افزودن ۵۰ هکتار باقی مانده از طرح توسعه، باند فرودگاه کامل و به چهار کیلومتر طول برسد.
گیلان از کمبود زیرساخت های درمانی رنج می برد
وی با اشاره به مشکلات کمبود تخت بیمارستانی در استان، افزود: گیلان با توجه به جمعیت خود، از نظر تعداد تختهای بیمارستانی وضعیت مناسبی ندارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه میانگین کشوری تعداد تخت بیمارستانی ۱.۸ به ازای هر هزار نفر است، اما این میزان در گیلان ۰.۴ کمتر از میانگین کشوری است، تصریح کرد: بیمارستان ۴۲۰ تختخوابی لاکان رشت، از ۱۵ سال پیش در حال ساخت است و اکنون طبق گزارش پیمانکار، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما هنوز تجهیزات لازم نصب نشده است.
محیط زیست گیلان درمعرض تهدید اساسی
حقشناس با ابراز نگرانی از در خطر بودن جغرافیای گیلان در حوزههای مختلف بیان کرد: جغرافیای گیلان در معرض نابودی قرار دارد و اگر نتوانیم رودخانههای زرجوب، گوهر رود و تالاب بینالمللی انزلی را احیا کنیم محیط زیست گیلان از بین خواهد رفت.
وی یکی دیگر از مشکلات گیلان را عدم توسعه زیرساختهای فاضلاب دانست و گفت: ایجاد شبکه تصفیهخانه فاضلاب در کشور بیش از ۶۶ درصد بوده و این آمار در گیلان ۲۶ درصد است درحالیکه آبهای زیرزمینی استان در خطر آلودگی قرار دارند.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به عدم ورود فاضلابهای صنعتی و خانگی به ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود افزود: بسیاری از فاضلابها به این ۲ رودخانه و در نهایت به تالاب بینالمللی انزلی سرریز میشود، لذا در تلاشیم تا فاضلابهای صنعتی و خانگی وارد این ۲ رودخانه نشده و مابقی مانده تصفیه خانه شهرهای رشت، صومعهسرا و انزلی در دولت چهاردهم به سرانجام خوبی برسد.
حقشناس راهکار احیای تالاب بین المللی انزلی را ایجاد تصفیه خانه فاضلاب شهرهای بندر انزلی، رشت، صومعهسرا و خمام اعلام کرد و افزود: در این خصوص باید اعتبارات لازم تخصیص یابد.
در صورت رفع برخی مشکلات، گیلان به بهشت سرمایه گذاران تبدیل می شود
وی با بیان اینکه گیلانی آباد ثمرهاش برای کل کشور خواهد بود، تصریح کرد: گیلان برای سرمایهگذاری در حوزه تولید دارای ظرفیت خوبی است زیرا از آب، خاک و هوای بسیار خوبی برخوردار میباشد فقط کافیست موانع موجود را در این راستا برداریم.
استاندار گیلان ادامه داد: از هر ۱۰ شغل در دنیا یک شغل مربوط به گردشگری است که این مهم را باید در گیلان توسعه دهیم زیرا در ایام نوروز ۱۰ میلیون مسافر در گیلان اقامت داشتند.
حقشناس با تاکید بر لزوم تقویت بخش گردشگری در تمامی شهرستانهای استان، افزود: نقاط مختلف گیلان دارای ظرفیت های فوق العاده در زمینه های گردشگری و صنایع دستی است که اگر به خوبی به آن توجه و توسعه یابد بدون شک باعث ایجاد اشتغال پایدار و رشد اقتصادی در گیلان میشود.
وی یکی از نیازهای مبرم گیلان برای جذب گردشگر را ساخت هتل و توسعه زیرساخت های اقامتی دانست و گفت: از همه ظرفیت استان در جهت توسعه این زیرساخت ها و افزایش کمی و کیفی اماکن اقامتی استفاده می کنیم.
حمل و نقل ریلی گیلان توسعه می یابد
استاندار گیلان با اشاره به رایزنی با شرکت حمل و نقل ریلی در خصوص افزایش جابجایی مسافر در این استان افزود: با پیگیریهای صورت گرفته آخر هفتهها یک قطار فوق العاده در گیلان برای جابجایی مسافر اختصاص پیدا خواهد کرد.
حقشناس با بیان اینکه همه به ظرفیت بالای شهر صنعتی رشت باور داریم، گفت: شهر صنعتی رشت از نظر شرایط جغرافیایی دارای شرایط بی نظیری است که در تلاشیم مجموعههای مختلف تولیدی در گیلان و این مجموعه توسعه یابد.
وی با اشاره به وجود ۲۳۰ پروژه در دست احداث در بخشهای مختلف کشاورزی، گردشگری، صنعتی و دریایی در گیلان بیان کرد: برای تکمیل این میزان پروژه به ۱۲ همت اعتبار و سرمایهگذاری نیاز است که این امر با تلاشهای انجام شده در سال جاری قطعاً محقق خواهد شد.
تسهیل و تسریع در روند سرمایه گذاری؛ وظیفه اصلی مدیران
استاندار گیلان، نقش مدیران در تسریع روند سرمایهگذاری در استان را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: زنجیرهای از مدیران در سطح استان وظیفه مهمی در تسهیلگری سرمایهگذاری در گیلان دارند، زیرا هر یک از دستگاههای اجرایی مبتنی بر یک نیازی ایجاد شده و آنان نیز باید با کاهش بروکراسی اداری شرایط سرمایهگذاری در این استان را تسریع بخشند.
حقشناس یکی از مزایای گیلان را وجود دریای خزر دانست و بیان کرد: ۸۰ درصد حمل و نقل جهان از طریق دریا انجام میشود و ایران در جنوب و شمال کشور از نعمت دریا برخوردار بوده و اکنون بیش از ۱۰۰ کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در سواحل کشور تردد کرده و ساخت و تعمیر کشتی در دریای خزر در حال انجام است.
امیدوار به اکتشاف منابع جدید نفتی در سواحل خزر هستیم
وی با تأکید بر تلاش دولت برای انجام اکتشاف نفت در دریای خزر گفت: سکوی اکتشاف منابع نفتی در سواحل خزر مستقر شده است ولی هنوز درباره حجم مخزن و میزان اشتغال احتمالی ایجاد شده، اطلاعاتی در دسترس نیست زیرا در مرحله اکتشاف قرار داریم.
استاندار گیلان با بیان اینکه گردشگری دریایی در استان بکر و دستنخورده است، افزود تحقق اقتصاد دریا محور در گیلان با توجه به توسعه گردشگری دریایی صورت میگیرد.
حقشناس با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری بیان کرد: برای تغییر کاربری جهت توسعه زیرساختی در حوزه گردشگری تسهیل گری شده و شرایط جابجایی مسافر از طریق دریا را در این استان ایجاد می کنیم.
وی با اشاره به فلسفه وجودی ایجاد منطقه آزاد انزلی گفت: فلسفه ایجاد منطقه آزاد انزلی ورود کالا از جنوب کشور به این منطقه و توزیع آن در سطح کشوری منطقه بوده است، هر چند منابع و امکانات کافی در کشور وجود دارد و در حالی که در مناطق آزاد می بایست با قیمت ارزانتری تکنولوژی وارد شود و تولید و صادرات کالایی و حتی صادرات مجدد انجام گیرد اما این فلسفه در منطقه آزاد انزلی نادیده گرفته شده است.
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت جدی بازنگری در طرحهای هادی، اظهار کرد: آمادگی کامل داریم با هماهنگی دستگاهها، از محل اعتبارات استانی، برای بازنگری در طرحهای هادی اعتبار ویژهای اختصاص دهیم.
به گفته حقشناس، بر اساس آمار از ۲ هزار و ۹۵۰ روستای استان ۲ هزار و ۶۰ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند که برای بخش اعظمی از این روستا ها طرح هادی تهیه شده است.
وی با بیان اینکه زمین، ارزشمندترین دارایی مردم گیلان است، بیان کرد: بخش عمده روستاییان در گیلان اراضی فاقد سند رسمی دارند و لذا ممنوعیت ساخت و ساز در این اراضی، ماندگاری روستاییان را دچار مشکل می کرد، که این معضل در سفر رئیس قوه قضائیه به گیلان مطرح و با دستور ایشان حل و فصل شد.
استاندار گیلان تعیین تکلیف درباره محدوده و حریم تالاب انزلی و رودخانه سفیدرود را از مشکلات کهنه مردم این مناطق دانست که در سفر حجت الاسلام محسنی اژه ای به گیلان در دستور کار قرار گرفت و افزود: با دستور رئیس دستگاه قضا، این حرایم به نفع مردم حل و فصل شد.
روستائیان نگران هزینه دریافت سند رسمی برای اراضی خود نباشند
حقشناس با بیان اینکه برای صدور سند روستایی هزینهای از مردم دریافت نخواهد شد، تصریح کرد: از روستائیان گیلانی می خواهم در اسرع وقت نسبت به صدور سند برای زمین های با اسناد عادی خود اقدام کنند؛ البته به بخشداران ابلاغ شد برای افرادی که در داخل طرح هادی زمین هایی با کاربری مسکونی دارند، پروانه صادر کنند اما پایان کار منوط به اخذ سند خواهد بود.
وی با بیان اینکه ساخت و ساز غیر مجاز در گیلان انجام نمیشود، تصریح کرد: گیلان دارای اراضی کشاورزی بکر است که هرکدام به توسعه اقتصاد کشاورزی استان کمک میکنند، از این رو با ساخت ویلاهای غیر مجاز و تغییر کاربری کشاورزی در استان مقابله شده است به طوری که کمترین میزان دهکده ساحلی و مسکونی در گیلان وجود دارد.

