رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید این امر طرح تنفس جنگلها ساماندهی شود تا هم خیال صنایع از بابت تأمین نیازشان راحت باشد و هم به جنگلهای کشور آسیب نرسد.
نیمرخ گیلان/ «علی سلاجقه » در جلسه بررسی وضعیت صنعت چوب با اشاره به نیاز کشور برای واردات چوب اظهار کرد: با اجرای طرح تنفس جنگلها از یک سو و نیاز صنایع کشور به چوب، واردات چوب لازم و ضروری است اما باید این امر طرح تنفس جنگلها ساماندهی شود تا هم خیال صنایع از بابت تأمین نیازشان راحت باشد و هم به جنگلهای کشور آسیب نرسد.
در این جلسه «عباسعلی نوبخت» معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در گذشته برای احداث کارخانههایی که مواد اولیه یا ثانویه آنها چوب است، مجوز سازمان منابع طبیعی نیاز بود اما متأسفانه در حال حاضر این اتفاق نمیافتد که باید وزارت صمت در این زمینه اقدام کند.
وی در ادامه به ارائه آماری از میزان چوب مورد نیاز صنایع کشور پرداخت و خاطرنشان کرد: اگر تمام کارخانههایی را که مجوز فعالیت دریافت کرده اند مبنا قرار دهیم، صنایع کشور سالانه ۱۵ تا ۱۶ میلیون مترمکعب چوب نیاز دارند.
وی افزود: اما چنانچه کارخانههایی که هم اکنون فعالند با تمام ظرفیت خود کار کنند، حدود ۹ میلیون مترمکعب چوب در سال نیاز است. این در حالی است که هم اینک این کارخانهها با ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب چوب کار میکنند.
«شاهپورعلایی مقدم» معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات نیز در این جلسه با اشاره به ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر آزادسازی واردات چوب با پوست، گفت: از تاریخ ۹ مهر ۱۴۰۱ و با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، واردات چوب با پوست به کشور با رعایت دستورالعملی که ساعتها روی آن کار شده است، آزاد است.
وی در عین حال نیاز فعلی صنایع کشور به چوب را حدود ۱۳.۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد.
در بخش پایانی این جلسه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پیشنهاد یکی از استادان دانشگاه تهران مبنی بر ایجاد شورای راهبردی چوب در کشور گفت: برای این منظور میبایست کارگروهی متشکل از سازمانهای حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و حفظ نباتات و نیز وزارت صمت، نمایندگانی از دانشگاه، پژوهشگاه و صنعت تشکیل شود و در خصوص ایجاد شورای راهبردی چوب تصمیم گیری و در نهایت با سازمان امور اداری و استخدامی کشور وارد مذاکره شوند.
سلاجقه آزادسازی واردات چوب با پوست را اقدامی مؤثر در راستای اشتغالزایی و نیز تأمین ۱۳.۵ میلیون مترمکعب چوب مورد نیاز صنایع کشور دانست.