۴۰۰-شهر-کشور-فاقد-زورخانه-هستند<-p> " /> ۴۰۰-شهر-کشور-فاقد-زورخانه-هستند<-p> " />
کد خبر : 5677 تاریخ انتشار : ۱۱آذر ۱۴۰۱ ساعت 22:01

رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانه‌ای:

۴۰۰ شهر کشور فاقد زورخانه هستند


	۴۰۰ شهر کشور فاقد زورخانه هستند

 رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی با اشاره به جایگاه ورزش زودخانه ای در ایران به عنوان ورزش اصیل مختص این سرزمین گفت: بیش از ۴۰۰ شهر در کشور فاقد زورخانه است.
نیمرخ گیلان/ مهرعلی باران در گفت و گو با ایرنا در رشت افزود: با توجه به اینکه ورزش زورخانه‌ای مختص به ایران و یکی از ورزشهای قدیمی در جهان بشمار می‌رود اما امروز فقط حدود ۹۳۰ زورخانه در کشور وجود دارد و با توجه به اینکه ما در کشور یک هزار و ۳۴۰ شهر داریم بیش از ۴۰۰ شهر فاقد زورخانه است.
وی افزود: از زورخانه‌های موجود در کشور نیز حدود ۱۴۰ مورد به دلیل فرسودگی بسته است و نیاز به بازسازی و مرمت دارند که برخی از آنها هم اینک در حال بازسازی و مرمت است و امیدواریم در دهه فجر تعدادی از این زورخانه ها پس از تکمیل بازسازی و مرمت بازگشایی شوند.
وی که برای حضور در مراسم گرامیداشت هفته بسیج و پاسداشت شهدای مدافع امنیت به رشت سفر کرده است، ادامه داد: برای بازسازی زورخانه‌های فرسوده و همچنین احداث زورخانه در شهرهایی که فاقد این مکان ورزشی هستند، نیازمند حمایت و کمک بیشتر دولت هستیم تا بتوانیم در همه شهرهای کشور این فضا برای ورزش باستانی را راه‌اندازی کنیم.
رئیس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی افزود: هیچ ورزشی در دنیا همانند این ورزش نیست که هم نوا و هم ضرب داشته باشد و هم اینک برخی از کشورهای جهان مترصدند که تعدادی از ورزش‌ها را با آهنگ و نوا به اجرا بگذارند.
باران چشمه اضافه کرد: با توجه به اینکه ورزش زورخانه‌ای یکی از قدیمی‌ترین ورزشهای جهان و مختص به ایران است باید قدر آن را بیشتر بدانیم چون در این ورزش نام ائمه اطهار(ع) برده می‌شود و بنا به فرموده مقام معظم رهبری، ورزش‌های زورخانه‌ای سید ورزش‌ها محسوب می‌شود.
وی بیان کرد: گرچه هم اینک برخی از کشورها درصددند تا کشتی پهلوانی و محلی خود را به ثبت جهانی برسانند اما ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی که مختص کشور ما است در سال ۲۰۱۲ به نام جمهوری اسلامی در یونسکو به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: زورخانه مکان تعلیم و تربیت بزرگان ما است و این ورزش محل تربیت پهلوانان و اسطوره‌هایی همچون پوریای ولی و جهان پهلوان تختی است و با توجه به اینکه هم‌اینک ورزش ما نیاز به جوانمرد و پهلوان دارد، باید بیشتر در این ورزش سرمایه‌گذاری کنیم.
وی به زورخانه بین‌المللی امام علی (ع) رشت اشاره و اظهار کرد: متاسفانه سیستم گرمایشی این مکان راه اندازی نشده که از مدیرکل ورزش و جوانان گیلان انتظار است نسبت به راه اندازی هرچه سریعتر این سیستم در این مجموعه کمک کند تا ورزشکاران علاقمند به این رشته بتوانند در زمستان نیز از این مکان زیبا استفاده کنند.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی افزود: همچنین مسئولان ورزش گیلان باید تلاش کنند تا شهرهایی که فاقد زورخانه هستند با اختصاص زمین و مکانی مناسب، گود زورخانه در آن شهر نیز دایر شود و ورزشکاران و علاقمندان به این رشته در رده‌های سنی مختلف بیشتر جذب ورزشهای زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی شوند.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید