کد خبر : 14486 تاریخ انتشار : ۲۵مرداد ۱۴۰۳ ساعت 15:39

آغاز مرمت کاروانسرای تی‌تی سیاهکل پس از ثبت جهانی

آغاز مرمت کاروانسرای تی‌تی سیاهکل پس از ثبت جهانی

آیین آغاز عملیات مرمت و احیای کاروانسرای تی‌تی واقع در سیاهکل گیلان با حضور «شهاب طلائی» مدیرعامل صندوق توسعه و احیا برگزار شد.
به گزارش نیمرخ/ «ولی جهانی» مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان گیلان در همین رابطه اظهار کرد: در راستای سیاست‌ها و صیانت از حفاظت از آثار تاریخی استان گیلان ۱۵ بنای تاریخی استان واقع در شهرستان‌های لاهیجان، رودسر، انزلی، رشت، رودبار، تالش، آستارا، سیاهکل، فومن، به بخش خصوصی و دولتی برای احیاء، مرمت و ساماندهی و سرمایه گذاری واگذار شد؛ حجم سرمایه‌گذاری در نظر رفته شده برای این بناهای تاریخی بیش از چهارهزار میلیارد ریال بوده و ایجاد اشتغال بعد از احیاء و ساماندهی برای ۴۲۰ نفر خواهد بود.
جهانی اعلام کرد: تعدادی از این بناهای تاریخی در اختیار دیگر دستگاه‌های دولتی است که با پیگیری‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی‌ و سازمان بازرسی استان گیلان، این بناها به بخش خصوصی واگذار یا در اختیار سایر دستگاه‌های دولتی که نیاز مبرم داشتند، قرار گرفت.
او اعلام کرد: چهار بنای تاریخی از این ۱۵ بنای تاریخی که در اختیار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان بوده، از طریق صندوق حفظ و احیاء وزارت میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی کشور به سرمایه‌گذارانی که در این خصوص که اهلیت داشتند، واگذار شد.
جهانی افزود: ما انتظار داریم مابقی بناهایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی است را از طریق اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال واگذار نماییم.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان بیان کرد: یکی از اهداف این اداره‌کل حفاظت از بنا، کاهش تصدی‌گری دولت و ایجاد اشتغال و رونق توسعه پایدار است.
جهانی با توجه به بالا بودن هزینه مرمت این بناها گفت: از آنجایی‌ که امکان آن وجود ندارد دولت همه بناهای تاریخی را مرمت، احیاء و ساماندهی کند، پیشنهاد ما این بود که بتوانیم با هماهنگی و تعامل سایر دستگاه‌ها، بناهای تاریخی در اختیار بخش دولتی است را ساماندهی کنیم.
او بیان کرد: رونمایی از واگذاری این بناها امروز صورت خواهد پذیرفت که امیدواریم فرصتی شود برای سایر دستگاه‌ها که بناهای تاریخی در اختیارشان را براساس ضوابط مقررات مربوط به همان دستگاه در اختیار بخش خصوصی در راستای ایجاد اشتغال قرار دهند.
جهانی افزود: در راستای سیاست‌ها و صیانت از حفاظت از آثار تاریخی استان گیلان، ۱۵ بنای تاریخی استان واقع در شهرستان‌های لاهیجان، رودسر، انزلی، رشت، رودبار، تالش، آستارا، سیاهکل، فومن، به بخش خصوصی و دولتی برای احیاء، مرمت و ساماندهی و سرمایه گذاری واگذار شد.
تی‌تی، تنها کاروانسرای ثبت جهانی شمال کشور است که به زودی با آغاز عملیات مرمت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حیاتی دوباره پیدا می‌کند و به طرفیت‌های گردشگری استان گیلان اضافه می‌شود.
گفتنی است با احیای کاروانسرای تی‌تی، شاهد اشتغال پایدار برای جوانان بومی منطقه و همچنین حمایت از تولیدات صنایع دستی و فعالان این حوزه در این بنا خواهیم بود. این کاروانسرا که با کاربری فرهنگی و پذیرایی، به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود، بازار فروش برای مصنوعات و محصولات صنایع دستی شمال کشور به ویژه استان گیلان فراهم می‌کند.
تی‌تی با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی قرار است احیا شود، با جذب این سرمایه از بخش خصوصی، در هزینه‌های دولتی در امر مرمت، صرفه‌جویی می‌شود.
احیای این بنای تاریخی، باعث جلوگیری از بزهکاری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق مجاور می‌شود و علاوه بر اشتغال پایدار، زیرساخت‌های گردشگری شمال کشور را نیز توسعه می‌دهد.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید