رئیس پارک علم و فناوری گیلان با بیان اینکه ۱۰۳ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت می کنند، گفت: یکی از مزیت های استان در تعدد فارغ التحصیلان حوزه «IT» است و لذا هرچقدر اقتصاد دانش بنیان را در سطح استان گسترش دهیم، خروج نیروی کار ماهر نیز کمتر می شود.
به گزارش نیمرخ/ امیر ملک پور در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، اظهار کرد: حمایت از سرمایهگذاری مورد توجه دستگاه های اجرایی به ویژه پارک علم و فناوری است.
وی پارک علم و فناوری را متولی اقتصاد دانش بنیان دانست و افزود: ارائه آموزش و حمایت از استارت آپ ها و کسب و کارهای فناورانه را در دستور کار داریم.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به سهم سه درصدی سرمایه گذاری دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی اقتصادهای پیشروی دنیا، تصریح کرد: این سهم در کشور ما یک دهم درصد است که باید افزایش پیدا کند.
ملک پور با بیان اینکه پارک علم و فناوری اقدام به آماده کردن شرکت های دانش بنیان در حوزه اقتصاد دانش بنیان و نهایتا عرضه محصول به بازار می کند، گفت: فناوری و محصول عرضه شده باید قابلیت رقابت با بازارهای موجود داخلی و خارجی را داشته باشد.
وی با اشاره به حمایت های آموزشی و تسهیلاتی و رویدادی پارک علم و فناوری از شرکت های دانش بنیان، ادامه داد: برگزاری رویدادهای جذب سرمایه گذار در دستور کار قرار دارد تا سرمایه گذاران را در کنار فناوران قرار دهیم و زمینه جذب سرمایه را در حوزه دانش بنیان فراهم کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان یکی از مهمترین چالش ها در حمایت از شرکت های دانش بنیان را کوچک و متوسط بودن آنها دانست و یادآور شد: شرکت های دانش بنیان نسبت به صنایع بزرگ سنتی، کوچک و متوسط (SME) هستند و نیاز به جذب سرمایه گذار دارند لذا اقدام به ارائه آموزش های لازم در حوزه سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار برای شرکت ها می کنیم، زیرا یک سرمایه گذار خوب می تواند ارزش افزوده ایجاد کند و بازار محصول را توسعه دهد.
وی از ارزیابی سالانه شرکت های دانش بنیان و پایش وضعیت رشد این شرکت ها خبر داد و بیان کرد: شرکت های فناور فعال در پارک در مرحله پیش رشد، مرحله رشد و مرحله پسارشد ارزیابی و حمایت می شوند. در مرحله پیش رشد به هسته های ابتدایی و استارت آپ ها می پردازیم و مرحله رشد نیز شامل آموزش و تجاری سازی و نمایشگاه های تخصصی است؛ شرکت ها در مرحله پسارشد به فناوری و محصول دانش بنیان دست پیدا می کنند.
ملک پور با بیان اینکه دبیرخانه دائمی شبکه پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی در پارک علم و فناوری گیلان مستقر است، خاطرنشان کرد: هم از طریق این شبکه و هم از طریق کشورهای حوزه دریای خزر، صادرات محصولات دانش بنیان را پیگیری می کنیم.
وی پارک های علم و فناوری را متولیان حوزه فناوری در هر استان دانست و تاکید کرد: به دنبال فناوری های نوظهور و هوش مصنوعی و انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های مرتبط با آب هستیم. با توجه به ظرفیت های بومی نیز بر فناوری های خاص متمرکز شده ایم. مجاورت گیلان با دریای خزر، زمینه توسعه اقتصاد دریامحور از طریق استارت آپ های گردشگری و فناوری های مرتبط با صنایع خلاق همچون خوراک و صنایع دستی و کشاورزی را فراهم کرده است.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان با بیان اینکه ۱۰۳ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت می کنند، گفت: یکی از مزیت های استان در تعدد فارغ التحصیلان حوزه «IT» است و لذا هرچقدر اقتصاد دانش بنیان را در سطح استان گسترش دهیم، خروج نیروی کار ماهر نیز کمتر می شود.
وی از خیرین فناوری خواست به حوزه اقتصاد دانش بنیان ورود کنند و یادآور شد: امروزه دیپلماسی فناوری فرصتی برای انتقال فناوری است و باید در کنار پیوندهای سیاسی و فرهنگی، به طرف پیوندهای فناوری با کشورهای دنیا برویم و ثبت اختراع را جایگزین چاپ مقالات علمی کنیم.