خوردن-قرص-بدون-آب-یک-اشتباه-خطرناک!<-span><-span><-p> " /> خوردن-قرص-بدون-آب-یک-اشتباه-خطرناک!<-span><-span><-p> " />
کد خبر : 6153 تاریخ انتشار : ۲۱دی ۱۴۰۱ ساعت 13:48

خوردن قرص بدون آب ،یک اشتباه خطرناک!


	خوردن قرص بدون آب ،یک اشتباه خطرناک!

مطالعه‌ ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده تقریبا هر نوع دارویی می‌ تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد.
 نیمرخ گیلان/ حداقل یک بار هم که شده یکی از قرص هایمان را بدون آب مصرف کرده ‌ایم. شاید به این دلیل که عجله داشته ایم، تنبلی کرده ایم که از جای خود بلند نشویم یا حتی آب در دسترسمان نبوده است. اما باید توجه داشته باشیم که چنین کاری در حقیقت بسیار خطرناک است.
مصرف قرص و کپسول با آب نه تنها فرآیند بلع را تسهیل می کند، بلکه به جلوگیری از گیر کردن قرص در مری نیز کمک می کند. آسیب هایی که عدم رعایت همین قاعده ساده می تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسیار دردناک و همچنین جدی خواهد بود.
دکتر Jennifer Caudle از دانشکده پزشکی استئوپاتی Rowan توضیح می دهد: داروهایی که به اصطلاح در مری گیر می کنند، به احتمال زیاد باعث التهاب و تحریک می‌ شوند. این اختلال می تواند با علائم متفاوتی از سوزش سر دل و درد قفسه سینه و مری گرفته تا حتی خونریزی و ایجاد سوراخ همراه شود.
از آنجایی که هیچ عصب دردی در قسمت هایی از مری وجود ندارد، علائم بلافاصله پس از بلع شروع نمی‌ شوند. همین موضوع تشخیص اینکه آیا قرص وارد معده شده یا خیر را دشوار می سازد. برخی از افراد درد قفسه سینه یا احساسی شبیه به سوزش سر دل را تجربه می کنند و ممکن است این احساس را به عنوان یک ناخوشی موقت نادیده بگیرند.
با گذشت زمان قرص هایی که در مسیر سفر خود به معده در مری گیر می کنند، ممکن است بافت ظریف مری را از بین برده، فرسایش دهند و باعث خونریزی دردناک یا حتی کم آبی شدید شوند که همه این موارد می توانند بسیار جدی شوند.
مطالعه‌ ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده است که تقریبا هر نوع دارویی می‌ تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما به گفته دکتر Caudle چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد، از جمله داروهایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می شوند، انواع آنتی‌ بیوتیک‌ ها و مسکن های بدون نسخه. وی اضافه می کند: داروهای تسکین دهنده درد مانند ادویل (ایبوپروفن) معمولا بدون آب مصرف می شوند! و این دسته از داروها در صورت گیر کردن در گلو می توانند بسیار مشکل ساز باشند.
توصیه‌ می شود به منظور جلوگیری از عوارض خطرناک بلعیدن قرص ها بدون آب، همیشه آنها را با حداقل 230 میلی لیتر آب بشویید. همچنین بهتر است که داروهای خوراکی را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید و هرگز در وضعیت خوابیده این کار را انجام ندهید.
 این بدان معناست که باید از مصرف دارو درست قبل از خواب اجتناب و فاصله حداقل 15 دقیقه ای را رعایت کنیم تا قرص فرصت حرکت در مری به سوی معده را داشته باشد. در مجموع اگر هیچ مایعاتی هم همراه قرص نوشیده نشود، دارو همیشه در گلو‌ گیر نخواهد کرد. اما همیشه یک لیوان کامل آب می تواند این خطر را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید