معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: با توجه به برودت و سرمای هوا، مشترکین از کنتور و اتصالات آب شرب در برابر یخ زدگی محافظت کنند.
به گزارش نیمرخ گیلان/ مازیار غلامپور با اشاره به کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و احتمال یخ زدگی کنتورهای آب گفت: برای آن دسته از کنتورهای آب که در محیط بیرون و هوای آزاد نصب شده است، باید از پوشش عایق مناسب استفاده شود.
وی با بیان اینکه در مواقعی که سرما و یخبندان برای مدت طولانی ادامه مییابد، یخ بندان در عمق زمین پیش روی کرده و انشعابات آب اولین اجزایی خواهند بود که در معرض یخ بندان قرار خواهند گرفت، افزود: در هنگام یخ زدن و انبساط حجم آب داخل کنتور، یک فشار بسیار زیاد در داخل کنتور تولید میشود که پوسته و قطعات و مکانیزم کنتور قادر به تحمل آن نمیباشند، در مقابل این افزایش فشار قطعات داخل کنتور شکسته و یا تغییر شکل میدهند و کنتور از وضعیت نرمال و کالیبره خارج شده قادر به کارکرد صحیح نخواهد بود، حتی اگر کنتوری بطور جزیی دچار یخ زدگی شود و پس از باز شدن بدنه آن سالم باشد، آن کنتور از نظر استاندارد مردود بوده و باید با کنتور نو تعویض شود.
غلامپور گفت: برای حفاظت از این کنتورها در برابر سرما میتوان از پوشال کولرهای آبی، پشم شیشه، گونی، پارچه، قطع آب واحدهای خالی از سکونت و مراقبت مستمر در طول زمستان استفاده کرد.
وی با تاکید بر قرار دادن کیسههای خاک اره در محفظه کنتور و عایقبندی لولههای آب نصب شده در فضای باز ساختمانها، افزود: در صورت یخبندان، مشترکین محترم داخل حوضچه کنتور را باز کرده و از خشک بودن آن مطمئن شوند.
معاون بهره برداری و توسعه آب گیلان گفت: داخل حوضچه کنتور را میتوان از کف و زیر کنتور تا درب حوضچه با کیسههای نیمه پُر خاک اره سربسته، پُر کرده و پس از اطمینان از فشردگی و قرار گرفتن کنتور در داخل کیسههای خاک اره، درب حوضچه را با استفاده از کیسههای پلاستیکی طوری ببندید که از ورود آب باران به داخل آن جلوگیری شود.
غلام پورتصریح کرد: مشترکین محترم از روشهای غیراصولی برای جلوگیری از یخ زدگی کنتورهای آب مانند ریختن آب جوش بر روی کنتور که موجب ترکیدگی آن خواهد شد و یا استفاده از شعله مستقیم آتش خودداری کنند.
وی افزود: در صورت یخ زدگی کنتور مشترکین میتوانند با ریختن آب ولرم به منظور باز شدن ملایم جریان آب استفاده کنند.