فاز اول نخستین موزه نساجی شمال کشور در روستای جهانی «قاسم آباد» رودسر به بهره برداری رسید.
به گزارش نیمرخ/«ولی جهانی» مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان در این مراسم که امروز جمعه (5 آبان 1402) برگزار شد، از نگهداری حدود ۲۰۰ قلم شیء و ادوات و آلات نساجی سنتی در این موزه خبر داد و گفت: این مجموعه به ابعاد ۲۰۰ متر مربع و زمینی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در فاز نخست به بهره برداری رسید.
وی گفت: فاز اول موزه نساجی که تنها موزه نساجی شمال کشور است، میتواند در شناخت صنعت نساجی گیلان نقش مهمی ایفا کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان با اشاره به وجود حدود 27 موزه در گیلان اضافه کرد: نیمی از موزههای گیلان طی دو سال اخیر به بهرهبرداری رسیدهاند و در تلاش هستیم تعداد این موزهها را افزایش دهیم.
جهانی به نقش و اهمیت موزهها در باز تعریف جذابیتهای گردشگری و تاریخی گیلان اشاره کرد و افزود: احداث و یا احیا موزهها میتواند در شناخت تاریخ، فرهنگ و تمدن و نیز معرفی جاذبههای گردشگری گیلان برای گردشگران نقش مؤثری داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان از نگهداری حدود ۲۰۰ قلم شیء و ادوات و آلات نساجی سنتی در فاز نخست موزه نساجی خبر داد و اضافه کرد: این مجموعه به ابعاد ۲۰۰ متر مربع و در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع در فاز نخست به بهره برداری رسید.
جهانی با اشاره به اهداف راه اندازی موزه نساجی در گیلان بیان کرد: حفظ و احیای رشتههای منسوخ شده و در حال منسوخ مثل دارایی بافی، قدک بافی، ابریشم کشی سنتی، چادر شب بافی ابریشمی و جاجیم بافی از اهداف اصلی راه اندازی این موزه است.
او با بیان اینکه راه اندازی موزه نساجی، «چادر شب بافی» قاسم آباد را به جهانی شدن نزدیک میکند، افزود: ایجاد این موزه کمکی به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی، ارز آوری و ایجاد زیر ساختهای عمرانی و جذب گردشگر داخلی و خارجی خواهد بود.
لازم به ذکر است در حاشیه افتتاحیه موزه نساجی نمایشگاه فروش محصولات صنایع دستی و جشنواره فرهنگی نیز برگزار شد.